NAJNOVIJE
Od ponedjeljka predaja zahtjeva za potpore za očuvanje radnih mjesta za srpanj

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je kako će prijave za dobivanje potpora za očuvanje radnih mjesta za srpanj zaprimati od ponedjeljka.  

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:57)
Slavonski Brod: sletio autobus, tri osobe preminule, desetci ozlijeđenih

U nedjelju oko 6.20 sati, na autocesti A3 kod Slavonskog Broda dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka s prometnice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:55)
U Privlaci se planira izgradnja knjižnice i čitaonice

U Općini Privlaka u tijeku je postupak savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za projekt izgradnje narodne knjižnice i čitaonice.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 08:27)
USKOK podigao prijavu protiv trojice policajaca s područja Slavonskog Broda

USKOK je podigao prijavu protiv tri policajca s područja Slavonskog Broda koji su kazne naplaćivali u višim iznosima u odnosu na visinu kazne koju su počinitelji prekršaja stvarno trebali platiti.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:06)
Poticajne obiteljske i populacijske mjere za poboljšanje obiteljskog standarda

Središnji državni ured za demografiju i mlade prioritetno provodi poticajne obiteljske i populacijske mjere za potpore i olakšice roditeljima u cilju poboljšanja obiteljskog standarda.

(Nedjelja, 25 Srpanj 2021 07:01)
Petrinjsko područje zatreslo 3,8 po Richteru

Petrinjsko je područje zatresao u subotu u 15.43 sata prilično jak potres magnitude 3.8 prema Richteru, izvijestili su iz hrvatske Seizmološke službe.

(Subota, 24 Srpanj 2021 17:41)
MORH: Obilježena druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog

Druga obljetnica smrti skupnika Josipa Briškog, koji je kao pripadnik hrvatskog kontingenta u NATO misiji u Afganistanu umro od ozljeda zadobivenih u napadu na vozilo u Kabulu, obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u subotu na groblju „Markovo polje“ u Sesvetama, prenosi HINA.

(Subota, 24 Srpanj 2021 14:44)

Gradonačelnik Penava primio u nastupni posjet veleposlanika Kanade u RH Alana Bowmana

Gradonačelnik Penava primio u nastupni posjet veleposlanika Kanade u RH Alana Bowmana Foto: Grad Vukovar

U sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, veleposlanika Kanade Nj. E. Alana Bowmana primio je u svom uredu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac.

Na održanom je sastanku gradonačelnik veleposlanika uputio u povijest Vukovara i njegov značaj svim Hrvatima u domovini, ali i u svijetu. 

Razgovalo se o povijesti regije kao i potencijalnom utjecaju koje bi ulaganje Kanade u našu regiju imalo za ekonomski razvoj kako Vukovara i županije, tako i Hrvatske. Ovo je bio jedan od prvih službenih posjeta veleposlanika u Hrvatskoj, koji je tom prigodom rekao kako ga izrazito veseli posjet Vukovaru.

veleposlanik u gradu 1

- Izuzetna mi je čast boraviti danas u Vukovaru. Ovo je jedan od mojih prvih službenih posjeta nakon COVID-19 pandemije. S gradonačelnikom Penavom razgovarao sam o razvoju gospodarstva i ekonomije na ovome području te smo se složili kako obojica cijenimo hrvatsko-kanadsku zajednicu - rekao je Bowman.

Gradonačelnik Penava pozdravio je buduću suradnju Vukovara i Kanade.
- U razgovoru s veleposlanikom dotakli smo se raznih gospodarskih i povijesnih tema, razgovarali smo i o mogućim ulaganjima kanadskih investitora. Ono što nas čini ponosnima je hrvatsko-kanadska zajednica koja je posvećena objema državama i koja svakodnevno doprinosi razvoju država na konstruktivan način. Riječ je o jednom izuzetno dobrom primjeru kako dijaspora, u ovom slučaju hrvatska dijaspora u Kanadi, može povezivati i stvarati jaku vezu između dvije toliko udaljene države - rekao je Penava.

Pročitano 53 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija