Ispiši ovu stranicu

OBŽ osigurava besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce

OBŽ osigurava besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce Foto: Arhiv HRV-a

Osječko-baranjska županija osigurava besplatnu prehranu za sve osnovnoškolce u okviru projekta "Vrijeme je za školski obrok 2020-2021".

U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač županija, a osnovni je cilj ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Planirano trajanje projekta je bilo 5 mjeseci, uz mogućnost retroaktivnog financiranja prihvatljivih troškova, odnosno prihvatljivi troškovi će se financirati od 7. rujna 2020. godine. Vrijednost je projekta 999.081,83 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85 posto financirano je iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

-Osječko-baranjska županija uključila se u projekt ''Vrijeme je za školski obrok 2020.-2021.'' koji predstavlja nastavak projekta ''Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva'', a koji pak Osječko-baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom. Ono što je važno istaknuti je uključenost lokalnih OPG-ova čiji domaći proizvodi pružaju djeci zdrave i svježe obroke – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Pročitano 192 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI