NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Održane radionice o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća

Održane radionice o sufinanciranju energetske obnove obiteljskih kuća Foto: Vanessa Kupina

Građani su u srijedu prisustvovali besplatnim radionicama na kojima su imali prilike doznati više o programu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća. 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prošli je tjedan objavio javni poziv za sufinanciranje energetskih obnova obiteljskih kuća, te su u navedenu svrhu organizirane besplatne radionice za građane na kojima će se zainteresirane pobliže upoznati sa uvjetima natječaja, pojasniti na koji način mogu svoje prijave pripremiti, demonstrirati rad u prijavnoj aplikacije i time ih pripremiti za uspješno podnošenje prijave. Jedna od prvih takvih radionica održana je u srijedu u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke.

- Fond je u ovu svrhu osigurao 300 milijuna kuna tako da očekujemo više od četiri tisuće obnovljenih domova. Može se prijaviti za više razina energetske obnove, za cjelovitu energetsku obnovu koja obuhvaća građevinske mjere na ovojnici i obnovljive izvore energije, samo za građevinske mjere ili samo za sustave s obnovljivim izvorima energije. Sufinanciranje je moguće po jedinstvenoj stopi od 60 posto, a maksimalno je moguće dobiti 204 tisuće kuna. Također, u svrhu prijave na poziv moguće je dobiti sufinanciranje u iznosu od 500 kuna koje je osmišljeno kako bi naši sugrađani koji možda nisu na višoj razini informatičke pismenosti mogu uz pomoć nekog konzultanta, savjetnika, certifikatora i slično osigurati da se njihova prijava podnese na ispravan način - rekla je Maja Rajčić, načelnica sektora za energetsku učinkovitost. Radionicama je prisustvovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je tom prigodom rekao kako već godinama u suradnji sa fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Vukovar provodi čitav niz projekata.

- Kroz inicijativu i objavu natječaja od strane Fonda, promijenili smo lice grada, dakle prvo od projekata koji su se ticali energetske obnove višestambenih objekata do u nekoliko navrata i energetske obnove obiteljskih kućanstava. U to je bio uključen i Grad Vukovar, nadovezali smo se na program subvencioniranja od strane fonda pa smo uvijek, u ovisnosti o prigodama i mogućnostima, s 10 ili 20 posto pokrivali jedan dio energetske obnove obiteljskih kuća - rekao je Penava.

Radionicama je prisustvovalo oko 80 građana koji su nakon radionica postavljali i konkretna pitanja.

Pročitano 125 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija