Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Protuepidemijske mjere u Koloni sjećanja

Protuepidemijske mjere u Koloni sjećanja FOTO: ARHIVA HRV

Grad Vukovar donio je odluku o načinu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. na temelju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za sudjelovanje u Koloni nije potrebno posjedovati COVID potvrdu, no nužno se pridržavati epidemioloških mjera. Svi sudionici imaju obvezu nositi maske za lice, pridržavati se propisanog razmaka, a preporučuje se i dezinfekcija ruku. Duž trase biti će osigurani punktovi s jednokratnim maskama i dezinficijensima.Pridržavaju li se svi sudionici epidemioloških mjera provjeravati će covid redari.

Program paljenja svijeća i molitva 17. studenoga te program „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ 18. studenoga neće se održati u krugu same bolnice, već u Županijskoj ulici ispred Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar. Svi programi predviđeni za 19. i 20. studenoga biti će organizacijski također prilagođeni preporukama. Za vrijeme Svete mise na Memorijalnom groblju nužno je pridržavati se propisanih mjera, održavati razmak te nositi zaštitnu masku.

Odlučeno je kako ni ove, kao i prošle godine, nema organizirani dolazaka, smještaja niti prehrane. Rad ugostiteljskih objekata nije zabranjen, no u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj ograničen je rad do 21 sat. Svi sudionici pozivaju se na poštivanje mjera i odgovorno ponašanje.

Pročitano 487 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI