NAJNOVIJE
Općina Bogdanovci nagrađuje odlične učenike

Općina Bogdanovci objavila je Javni poziv za srednjoškolce i osnovnoškolce koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Pravo sudjelovanja imaju svi srednjoškolci i osnovnoškolci s prebivalištem na području Općine Bogdanovci, a za kandidaturu moraju dostaviti popunjenu prijavnicu, koja se nalazi na službenoj stranici općine, Općini Bogdanovci.

Prema riječima načelnika općine Marka Baruna ova se mjera u općini provodi drugu godinu za redom, a za cilj ima nagraditi one učenike koji su uložili iznimno veliki trud u učenje.

- Uz samu prijavnicu potrebno je priložiti dokaz da je učenik stanovnik Općine Bogdanovci i dokaz da je u akademskoj 2021./2022. godini ostvario odličan rezultat odnosno s prosjekom 5,0. Poziv vrijedi do 14. srpnja s time da će se 15. srpnja objaviti popis nagrađenih učenika. Ovo je druga godina za redom kako Općina provodi ovu mjeru i prema onome što trenutno vidimo naši učenici su učenici sa sve boljim ocjenama. Prigodna novčana naknada za srednjoškolce iznosi 500 kuna dok za osnovnoškolce 300 kuna - pojasnio je Barun. 

Sve dodatne informacije o provedbi javnoga poziva mogu se dobiti pozivom na broj 032/576-903 ili osobnim dolaskom u zgradu općinske uprave.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:39)
HALMED: U dva slučaja povezanost cjepiva i smrti

Agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je izvješće o prijavama sumnji na nuspojave lijekova u 2021. godini u kojem ističe da većina prijavljenih nuspojava nisu bile ozbiljne, dok je u dva slučaja utvrđena povezanost cjepiva protiv covida i smrti.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 16:30)
Od subote, 2. srpnja prijevoz na vukovarsku Malu adu

Obavještavaju se građani i svi izletnici, ljubitelji vukovarske Male ade, da počevši od subote 2. srpnja 2022. godine kreće prijevoz na vukovarsku Malu adu – izvijestili su iz Grada Vukovara.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:49)
Održana 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije održana je 12. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:36)
Od 1. srpnja u Vukovaru jeftinija autobusna karta

Iz Gradske uprave Grada Vukovara izvijestili su građane, korisnike javnog gradskog prijevoza, kako od 01. srpnja 2022. godine komunalni linijski prijevoz putnika na području grada Vukovara, na temelju Ugovora o koncesiji, obavlja Čazmatrans Vukovar d.o.o. po cijeni karte u jednom smjeru od 5,00 kuna.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:27)
Završena obnova sopotskih kućica

Nakon nešto više od godinu dana radova, u Arheološkom parku Sopot završena je obnova sopotskih kućica. Iz Gradskog muzeja Vinkovci najavljuju kako je to prvi veliki i važan korak ka razvoju ovog lokaliteta koji će biti prava kulturno-arheološka i turistička atrakcija najstarijeg europskog grada.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 14:03)
Modna revija "Vinkovci fashion night" u Vinkovcima

Udruženje manekena „Loreena” Vinkovci organizira modnu reviju koju će održati u srijedu u 21 sati u Vinkovcima u pješačkoj zoni.

(Srijeda, 29 Lipanj 2022 13:45)

Županija i ove godine sufinancira prijevoz vlakom redovitim studentima

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente naše županije u ovoj godini Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente naše županije u ovoj godini FOTO: Žana Kunji

U Maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru potpisan je Ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko - srijemske županije za 2022. godinu. Predviđena vrijednost ugovora je 750 tisuća kuna, a potpisan je temeljem Javnog poziva koji je objavljen 15. veljače 2022. godine i traje do 31. prosinca 2022. godine, odnosno do utroška financijskih sredstava.

Župan vukovarsko – srijemski Damir Dekanić istaknuo je kako je to nastavak jednog uspješnog projekta.
- Potpisivanjem ugovora nastavljamo tradicionalno sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja naše županije. Ono se sastoji u jednoj besplatnoj povratnoj karti za studente koji putuju iz Zagreba, Splita i Rijeke te dvije mjesečne povratne karte za studente iz Osijeka – rekao je Dekanić te je istaknuo kako su mjere za studente iznimno važne i kako je svima želja da se studenti nakon obrazovanja vrate raditi u županiju i svoje gradove.
Dotaknuo se i mjera kojima se u budućnosti to planira ostvariti poput stručnih studija u Vukovaru i Vinkovcima, novih smjerova na vukovarskom Veleučilištu te suradnji s tvrtkama diljem županije.

VELIK INTERES STUDENATA

Uprava - direktor Hrvatskih željeznica Željko Ukić istaknuo je važnost željezničkog prometa te je naglasio kako ga izrazito veseli ponovna suradnja sa županijom.

Sufinancija željezničkog prijevoza za redovite studente, prema riječima v.d. pročelnika za sport, mlade i demografiju naše županije Maria Meštrovića, još je jedna u nizu demografskih mjera predviđenih za ovu godinu. Objasnio je kako studenti na vrlo jednostavan način mogu ostvariti sufinanciju te je naglasio kako je interes velik, uzevši za primjer prošlogodišnju brojku od 1400 prijavljenih.
- Prijavnicu koja se nalazi na mrežnim stranicama županije zajedno s potvrdom o studiranju i preslikom osobne iskaznice potrebno je preporučeno poslati na adresu Vukovarsko – srijemske županije, na odjel za Sport, mlade i demografiju. Naši djelatnici poslati će mailom potvrde koje će se ovjeravati u vlaku. Vrlo je jednostavno i do sada nije bilo problema – zaključio je Meštrović.

Pročitano 130 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija