Ispiši ovu stranicu

Objavljen natječaj za prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Ilustracija Ilustracija FOTO: ARHIVA HRV

Ministarstvo obrane raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata i kandidatkinja s početkom službe 14. lipnja ove godine, a nakon službe pruža im se mogućnost potpisivanja ugovora na neodređeno vrijeme. Probni rad je šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom.

Posebni uvjeti su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja ove godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu, ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme (Narodne novine, br. 91/18).

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane.

Pročitano 291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI