Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

SKVIK - stvaramo kulturu virtualno i kreativno

SKVIK - stvaramo kulturu virtualno i kreativno Foto: Europski dom Vukovar

Završene su sve radionice u sklopu projekta "SKVIK - stvaramo kulturu virtualno i kreativno" koje su proveli Europski dom Vukovar u partnerstvu s Fotoklubom Vukovar.

Ukupna vrijednost projekta je nešto manja od pola milijuna kuna od kojih je sa 85 posto bespovratnih sredstava sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda te 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ugovor o sufinanciranju potpisan je 16. lipnja 2021. i trajao je godinu dana. Po riječima izvršne direktorice EDVU-a, Dijane Antunović Lazić, cilj projekta je bio virtualnim putem uključiti mlađe osobe od 25 i starije od 54 godine s područja grada Vukovara u online programe stvaranja i konzumiranja umjetničkih sadržaja i programa.

Tijekom projekta provedene su 4 skupine aktivnosti: „Online kulturne pričaonice“ – za mlađe od 25 godina, „Slikam, učim družim se online“ – tečaj slikarstva i slikarske radionice za mlađe od 25 i za starije od 54 godine, „Virtualni pogled na kulturu“ – za starije od 54 godine i „Online foto grupa“ – tečaj fotografije i foto radionice za mlađe od 25 godina. Kroz godinu dana je provedeno 120 radionica na kojima je sudjelovalo 49 mlađih od 25 godina i 24 osobe starije od 54 godine. Dodjela uvjerenja polaznicima projekta biti će upriličena 24. lipnja u okviru Dana Dunava u Gradskom muzeju Vukovar.

 

Pročitano 360 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI