NAJNOVIJE
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)
Mreža mladih Hrvatske traži dokument koji će odgovoriti stvarnim potrebama mladih

Mreža mladih Hrvatske (MMH) pozvala je u petak na Međunarodni dan mladih Središnji državni ured za demografiju i mlade da napravi strateški dokument koji će na uključiv i sveobuhvatan način odgovoriti stvarnim potrebama mladih u Hrvatskoj.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:05)

Bošnjaci kandidat za najbolje turističko selo svijeta

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

UN-ova Svjetska turistička organizacija i ove godine bira “Najbolje turističko selo”.Inicijativa je pokrenuta prošle godine u okviru aktivnosti unapređivanja uloge ruralnog turizma, a države članice UNWTO-a pozvane su prijaviti do tri kandidata/sela (općine) koja će predstaviti svoja mjesta kao pokretače održive promjene u socijalnom, gospodarskom i okolišnom aspektu.Na poziv Ministarstva turizma i sporta, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije predložila je Općinu Bošnjaci jer kako je rekla direktorica TZ Rujana Bušić Srpak Bošnjaci kao mjesto nude najkompletniju ponudu i najpotpunije ispunjavaju sve zadane kriterije, a po turističkim sadržajima i načinom na koji čuvaju svoju tradicijsku baštinu u turističkoj ponudi imaju predstavljeno sve ono od čega stanovnici toga sela žive.

-Bošnjaci imaju Šumarski muzej, jedan od dva u Hrvatskoj, smještajne kapacitete u autohtonom i modernijem izdanju, imaju vrhunski restoran s autothtonom kuhinjom, svoje malo svetište, kušaonicu kulena, kušaonice rakija i likera, obnovili su tradicijsku arhitekturu i napravili slavonsku kuću, udruge koje čuvaje tradiciju rukotvorstva i obrtništva, a kroz općinu prolazi i nekoliko tematskih ruta… Vjerujem da Bošnjaci apsolutno, kao ruralna sredina, imaju sve argumente za jednu takvu titulu - rekla je Bušić Srpak dodajući kako je dodatni plus samoj kandidaturi i očuvana prirodna baština Bošnjački virovi te da je apsolutno ispunjeno svih devet traženih kriterija.


Ponuda i ljepote Bošnjaka predstavljene su videoradom u trajanju od dvije minute.
Titula najboljeg turističkog sela, kaže Bušić Srpak, značila bi visoku razinu prepoznatljivosti ruralnog prostora i ponude turizma ne samo za Bošnjake nego i za cijelu županiju.

 

 

Pročitano 108 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija