NAJNOVIJE
Vlada: Od utorka padaju cijene goriva

Vlada je u subotu donijela novu uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od utorka cijena litre benzina biti manja za 11 lipa a dizela za dvije lipe.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:25)
HNK Vukovar 1991 remizirao u prvoj utakmici prvenstva

Hnk Vukovar 1991, u subotu 14. kolovoza, odigrao je prvu utakmicu u Prvoj nogometnoj ligi na gostovanju kod ekipe Dubrava tim kabel.

(Nedjelja, 14 Kolovoz 2022 08:09)
Rukometaši iz Starih Mikanovaca zlatni u Splitu

Rukometni klub Ivan iz Starih Mikanovaca osvojio je zlatnu medalju i titulu državnoga prvaka na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:25)
Uz cestu Vukovar-Sotin otkriven spomenik Ovčara

Uz cestu Vukovar-Sotin na križanju za Ovčaru podignut je spomenik Ovčara u spomen na sve ubijene i nestale ranjenike, medicinsko osoblje i hrvatske branitelje odvedene iz vukovarske bolnice nakon okupacije grada 1991. godine.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 21:20)
Grad Osijek sufinancira obnovu pročelja i krovišta povijesno vrijednih kuća

Grad Osijek ima otvoren javni poziv za Projekt obnove kulturnih dobara, kojim potiče vlasnike povijesno vrijednih kuća na obnovu svojih zgrada. Vlasnicima i suvlasnicima je kroz javni poziv omogućeno povlačenje novca od spomeničke rente, što im znatno olakšava obnovu zgrada koje su pod zaštitom konzervatora te čija obnova iziskuje velika financijska ulaganja.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 11:49)
Novi požar u Kopačkom ritu
Tri tjedna nakon što su se vatrogasci u Kopačkom ritu borili s vatrom na dvadesetak hektara niskog raslinja, na području Parka prirode novi požar. Kako se doznaje, stanje je bilo alarmantno, na terenu su brojne ekipe, a ako zbog vjetra dođe do razbuktavanja vatre mogao bi poletjeti i air-traktor, koji je u pripravnosti.
(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:12)
U rijeci Savi kod Bošnjaka pronađen leš muške osobe

Jučer, 12. kolovoza u jutarnjim satima u rijeci Savi kod mjesta Bošnjaci, naselje Jasenovačica, pronađen je leš nepoznate muške osobe.

(Subota, 13 Kolovoz 2022 08:09)

Predstavnici Regionalne razvojne agencije Bačke na radnom sastanku sa županom

Sastanak kod župana Sastanak kod župana Foto: HRV/Valerija Lozančić

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić održao je radni sastanak s generalnim konzulom Republike Srbije Aleksandrom Nakićem te predstavnicima Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i Regionalne razvojne agencije Bačke i na kojem je bilo riječi o razmjeni iskustava i budućoj prekograničnoj suradnji na projektima financiranim iz fondova EU.

Na radnome sastanku održanome u Palači Srijem u Vukovaru župan je naglasio kako očekuje suradnju na obostranu korist.

- Izaslanstvo iz Bačke došlo je vidjeti iskustva naših LAG-ova s obzirom da smo mi već u tome dugi niz godina i uspostaviti s nama suradnju na nizu prekograničnih projeklata. Nadam se da će ova suradnja biti na obostranu korist – rekao je župan.
Neka od mogućih područja suradnje su, među ostalim energetika i turizam, pojasnila je direktorica Regionalne razvojne agencije Bačke Ivana Krsmanović.
Generalni konzul Republike Srbije Aleksandar Nakić također je naglasio kako im je cilj produbiti suradnju s Hrvatskom i zahvalio županu na dosadašnjoj suradnji.

 

Pročitano 85 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija