NAJNOVIJE
5. Dan crvenih haljina u Osječko-baranjskoj županiji

Dan crvenih haljina u Hrvatskoj se obilježava već petu godinu za redom, a inicijativa je pokrenuta na prijedlog Hrvatskog stručnog neurološkog društva, a obilježava se kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 14:17)
Svjetski je dan močvarnih staništa, najavljen projekt revitalizacije Mure, Drave i Dunava

Na Svjetski dan močvarnih staništa koji se u svim državama svijeta obilježava 2. veljače, iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode izvijestili su o pet milijuna eura vrijednom projektu za revitalizaciju četiri područja u tzv.Europskoj Amazoni tj. u obnovu Mure, Drave i Dunava u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 13:14)
U zadnja 24 sata tri sudara vozila sa životinjom na cesti

Kako je priopćeno iz Policije uprave vukovarsko-srijemske, u posljednja 24 sata na našem su se području dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vukovaru, Privlaci i na graničnom prijelazu Ilok. Također su evidentirana i tri sudara vozila sa životinjom na cesti i to  dva u Vinkovcima i jedan u Jarmini.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:20)
Od invazivnog streptokoka u Hrvatskoj umrle četiri osobe

Iz Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo priopćeno je kako je Hrvatsku ove zime pogodila bakterijska streptokokna infekcija u obliku angine ili šarlaha, a koja je poprimila razinu epidemije.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:03)
Vukovarac neovlašteno prodavao medicinske proizvode i preparate za potenciju

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“ , priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske..

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 10:01)
Posjet župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića Općini Drenovci

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je općinu Drenovci.

(Četvrtak, 02 Veljača 2023 08:37)
Obavijest o početku snimanja 2D seizmičkih podataka i snimanje magnetotelurskih podataka na preliminarnom istražnom prostoru Vukovar

Iz Grada Vukovara obavještavaju građane kako će Agencija za ugljikovodike u svrhu istraživanja geotermalnog potencijala na području grada izvoditi geofizičke radove u sklopu snimanja 2D seizmike i magnetotelurike.

(Srijeda, 01 Veljača 2023 15:23)

U osnovne škole na području Vukovarsko-srijemske županije upisano 11.246 učenika

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Nešto više od 460 tisuća učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj sjelo je u školske klupe i započelo školsku 2022./2023. godinu. Od ukupnog broja upisanih učenika u osnovne i srednje škole u Hrvatskoj njih 16.833 upisano je u škole na području Vukovarsko-srijemske županije.

Prema riječima v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Jadranke Mustapić-Karlić u osnovne škole na području naše županije upisano je 11.246 učenika dok je u srednje upisano 5.587 učenika.
- U školsku 2022./2023. godinu u osnovne škole na području županije upisano je 11.246 učenika što je u odnosu na školsku 2021./2022. manje za 291 učenika. U srednje škole, prema trenutnim podatcima, upisano je 5.587 učenika što je u odnosu na prošlu školsku godinu 82 učenika manje – rekla je Mustapić-Karlić.

U školske klupe vukovarskih osnovnih škola prvoga dana nastave sjeo je 1.791 učenik, a od toga je 210 učenika polaznika prvoga razreda što je, prema riječima pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darka Dimića, na razini prošle godine.

Dimić je pojasnio i kako Grad Vukovar kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a sve kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave.
- Grad Vukovar, unatoč situaciji s energentima koji predstavljaju veliki problem u financiranju jedinica lokalne samouprave, pokušava zadržati sva ona prava koja su roditelji imali u prošloj godini tako da smo u ovome trenutku već premašili 15 milijuna kuna koje izdvajamo za sustav obrazovanja. Ulagati se u djecu mora, brinuti se za djecu mora i upravo zbog toga provodimo brojne mjere usmjerene prema obrazovanju – naglasio je Dimić.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija