NAJNOVIJE
Vijenac i svijeće položili članovi HDZ-a

Povodom obilježavanja 24. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana članovi Gradskoga odbora HDZ-a Vukovar položili su vijenac i zapaliti svijeće podno Tuđmanove biste u središtu Vukovara.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:27)
Članovi Domovinskoga pokreta upalili svijeće

Članovi Gradskoga ogranka Domovinskoga pokreta Vukovar upalili su svijeće podno biste prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana na glavnom gradskom trgu u Vukovaru.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:26)
Obilježena 24. godišnjica smrti prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana

Povodom 24. godišnjice smrti prvoga hrvatskoga predsjednika podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru svijeću je u ime Grada Vukovara upalio gradski pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

(Nedjelja, 10 Prosinac 2023 11:20)
U Vukovar došli najbolji studenti sportaši u vodenim sportovima

Na plivalištu u Vukovaru održava se dvodnevno državno prvenstvo UniSport H2O za studente i studentice u plivanju i vaterpolu.

(Subota, 09 Prosinac 2023 18:14)
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći

U 19.41 sati zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na županijskoj cesti 4224, između Komletinaca i Nijemaca, u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Navodno je riječ o dvojici mladića.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, hitna medicinska pomoć i vatrogasci. 
(Subota, 09 Prosinac 2023 08:47)
Mijenja se Zakon o doplatku za djecu

Vlada RH uputila je u Sabor konačni prijedlog izmjena Zakona o doplatku za djecu, a koje bi na snagu trebale stupiti 1. ožujka 2024.. Mijenjaju se dohodovni cenzusi kao uvjeti za ostvarivanje prava na doplatak sa sadašnjih 70 posto proračunske osnovice na 140.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:54)
Obilježena godišnjica rođenja skladatelja hrvatske himne Josipa Runjanina

 U Vinkovcima je svečano obilježena 202.obljetnica rođenja Josipa Runjanina, skladatelja himne Lijepa naša. Podno njegove biste na trgu Josipa Runjanina vijence je položila Garda Hrvatskoga sokola, a predstavnice braniteljskih udruga s vinkovačkoga područja zapalile su svijeće za one koji su dali život za domovinu. Rođen 8.prosinca 1821.godine u Vinkovcima, ovaj je časnik u austrougarskoj vojsci uglazbio pjesmu Antuna Mihanovića Horvatska domovina, a koja je 1891.godine proglašena hrvatskom himnom pod nazivom Lijepa naša domovino.

(Petak, 08 Prosinac 2023 14:53)

Ove školske godine naša je županija osigurala pomoć za 79 učenika s teškoćama

Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga sufinancira s 5 posto Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga sufinancira s 5 posto Foto: Vukovarsko-srijemska županija

U školskoj 2022./2023.godini kroz projekt Socijalna kohezija i jednake mogućnosti: integracija učenika s teškoćama u razvoju u sustav obrazovanja bit će osigurana podrška u nastavi za 79 učenika s teškoćama, te zaposlena 63 pomoćnika u nastavi i troje stručnih komunikacijskih posrednika. Projekt je vrijedan gotovo 3 milijuna kuna, a Vukovarsko-srijemska županija ga provodi u suradnji s Europskim socijalnim fondom, moglo se doznati na konferenciji za medije održanoj u Vinkovcima.

- To je porast u odnosu na prošlu godinu kada je pomoć imalo 59 učenika. Kada je riječ o pomoćnicima u nastavi posla je sve više i izuzetno mi je drago da smo i ove godine uspjeli aplicirati te proći na natječaju za ovaj projekt jer će za ovu školsku godinu osigurati pomoć i djeci i roditeljima – istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Ukupna je vrijednost projekta 2.989.918,80 kn s tim da je iz Europskog socijalnog fonda osigurano 85 posto bespovratnih sredstava, a iz državnog proračuna 15 posto.

Ukupan maksimalni iznos bespovratnih sredstava iznosi 2.840.422,86 kn, dok Vukovarsko-srijemska županija kao prijavitelj i nositelj projekta, projekt sufinancira s pet posto u iznosu od 149.495,94 kn.

„Vukovarsko-srijemska županija kao prijavitelj, nositelj projekta te osnivač 31 osnovne i srednje škola kao partnera na projektu s područja naše županije i ove će školske godine nastaviti osiguravati kvalitetu usluge pomoćnika u nastavi kroz međusobnu suradnju, koordinaciju, edukaciju pomoćnika u nastavi, podizanje svijesti o potrebama ciljne skupine i sudjelovanjem u inkluzivnom sustavu obrazovanja, i prije svega nastaviti razvijati prihvaćanje različitosti i toleranciju”, priopćeno je iz županijske uprave.

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija