NAJNOVIJE
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)
Završen još jedan uspješan projekt RA VSŽ

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije II“, ukupne vrijednosti 3.468.672,88 eura, od kojih je 85% bespovratnih sredstava. Projekt je započeo 1. travnja 2019., a završava 31. prosinca 2023. godine.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 11:08)

Zbrinjavanje klaoničkog otpada u Andrijaševcima

Kao i svake godine do sada Općina Andrijaševci osigurava spremnike za zbrinjavanje animalnog otpada od svinjokolja.

Spremnici se nalaze u dvorištu Komunalnog društva Rokovci – Andrijaševci na adresi Školska 5 u Andrijaševcima iza stadiona Nogometnog kluba Frankopan. Animalni otpad može se odlagati od ponedjeljka do petka od 13 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati, rekao je načelnik Općine Ante Rajković.
- Bitno je napomenuti da klaonički otpad mora biti razdvojen.  Zabranjenoje  bacanje bilo kakve ambalaže kao što su vreće i vrećice te otpad koji nije životinjskog podrijetla. U slučaju dovoza otpada u vrećama korisnici su obavezni sve istresti iz vreće, zatim vreću baciti u zasebnu kantu - pojasnio je Rajković.

U kontejner otpad mogu isključivo odlagati osobe koje imaju prebivalište u Općini Andrijaševci uz predočenje odgovarajućeg dokumenta odnosno osobne iskaznice i to najviše dva puta iz istoga kućanstva. Iz Općine Andrijaševci pozivaju mještane da odgovorno odlagaju otpad nastao za vrijeme svinjokolja kako se on ne bi vukao po mjestima. Podsjetio je kako se sav ostali otpad može dovoziti u reciklažno dvorište u vlasništvu tvrtke Nevkoš u Vinkovcima tako da svi stanovnici s područja Općine Andrijaševci imaju pravo odlagati sve dozvoljene vrste otpada u gore navedeno reciklažno dvorište tako da sami dovezu otpad na reciklažno dvorište gdje ga imaju pravo besplatno zbrinuti.

Pročitano 176 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija