NAJNOVIJE
Predstavljen Godišnjak Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima

U Vinkovcima je predstavljen Godišnjak Ogranka MH u Vinkovcima koji obrađuje teme iz kulture, umjetnosti, povijesti i društvenih događanja, a ovogodišnji broj 41. po redu, posvećen je Vinkovčanki Dini Merhav rođenoj Gross, slikarici i kiparici koja se ovom umjetnošću bavila u drugim zemljama.

(Srijeda, 24 Srpanj 2024 07:39)
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)

Hrvatski suverenisti oprostili se od nacionalne valute kune na konferenciji za medije u Vukovaru

Hrvatski suverenisti oprostili se od nacionalne valute kune na konferenciji za medije u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu odnosno prelazak na euro, ustvrdio je na konferenciji za medije u Vukovaru predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. U prilog toj izjavi istaknuo je rekordnu inflaciju u Hrvatskoj od 13,5 posto od čega je 20 posto inflacija prehrambenih proizvoda i bezalkoholnih pića što građani i najviše kupuju.

- Najveći teret ulaska u eurozonu podnijet će građani, posebice umirovljenici. Idemo u nešto na što nismo spremni i nijedan argument vladajućih, poput boljeg standarda, povećanja stranih investicija i većeg priliva turista, nije opravdan. Jedini argument je taj da će Hrvatska imati bolji kreditni rejting kako bi se mogla dalje zaduživati – rekao je Pavliček dodavši da Hrvatska kao i mnogo puta u svojoj povijesti opet srlja poput guski u maglu te da će 117 zastupnika Hrvatskog sabora koji su glasovali za uvođenje eura ubrzo plakati za hrvatskom kunom.

- Još je gore što će plakati i hrvatski građani zbog novog pada standarda – naglasio je Pavliček.

U znak sjećanja na hrvatsku nacionalnu valutu kunu, mladež Hrvatskih suverenista po Hrvatskoj će lijepiti osmrtnice koje simboliziraju konačni oproštaj s kunom.

Osmrtnica hrvatska kuna Marija Molnar 2022

 

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija