NAJNOVIJE
Svečano otvorena novoizgrađena zgrada OHBP-a, dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednosti 22,5 milijuna eura

Premijer Andrej Plenković otvorio je novoizgrađenu zgradu Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) i dnevne bolnice i jednodnevnih kirurgija KBC-a Osijek vrijednog 22,5 milijuna eura.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 16:51)
Poziv na radionicu „Božićno svjetlo”

Udruga Tko se boji sutra još? Vukovar započela je s radom 2020. godine, a samo dva mjeseca kasnije započela je s projektom „Bakina škrinja”.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:45)
U Marincima izbio požar na osobnom automobilu

U nedjelju 3.prosinca oko 13,15 sati  u dvorištu obiteljske kuće u Marincima izbio je požar na osobnom automobilu 52-godišnjaka, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:44)
Provaljeno u vukovarski restoran i otuđen novac


Tijekom noći  između 2. i 3. prosinca provaljeno je u restoran 46-godišnjaka u Vukovaru iz kojeg je otuđen novac, javili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:42)
Raspisan natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike

Na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike koji su raspisali organizatori pjesničke manifestacije Goranovo proljeće mogu sudjelovati pjesnici mlađi od 30 godina koji nikad nisu objavili knjigu poezije.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 13:00)
Gotovo polovica ispitanih osoba s invaliditetom osjeća se diskriminirano na natječajima za posao

Povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom, portal MojPosao u suradnji s Udrugom Zamisli proveo je istraživanje o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada u cilju otkrivanja kako na položaj osoba s invaliditetom gleda šira javnost, poslodavci, ali i same osobe s invaliditetom.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:53)
Dobitnici priznanja "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" na prijemu kod gradonačelnika Ivana Penave

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo”, 30. studenoga 2023. godine dodijelila je 86 povelja i posebnih priznanja u sklopu nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, koja se održava već jedanaestu godinu.

(Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:47)

U Otoku kreće sanacija divljeg odlagališta na lokaciji bivše Ciglane

Potpisan je ugovor između Grada Otoka i tvrke Cestorad d.d. o radovima na uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na području Otoka, vrijedan 55 861,38 eura. Riječ je o sanaciji tzv. divljeg odlagališta odnosno uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na lokaciji bivše Ciglane u Otoku na kojoj je dugi niz godina nekontrolirano odlagan otpad.

Gradu Otoku ovu je lokaciju darovala Republika Hrvatska, a uz pomoć Otočke razvojne agencije projekt sanacije prijavljen je  Fondu za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost koji je i odobrio sredstva u iznosu 80 posto procijenjenih opravdanih troškova ulaganja.

Kako se može doznati iz otočke gradske uprave, cilj je projekta uklanjanje otpada odbačenoga u okoliš odnosno sanacija tzv. divljeg odlagališta i sprječavanje ponovnog nastanka odlagališta kako bi se spriječio negativan utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje te doprinijelo očuvanju prirode i okoliša.

Realizacijom projekta navedena će lokacija biti sanirana kao i poduzete potrebne mjere za sprječavanje ponovnog odlaganja otpada. Ujedno se budućim aktivnostima i projektima ovaj prostor planira urediti za rekreaciju, ribolov, bavljenje raznim sportovima i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Pročitano 189 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija