NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa članovima Savjeta za branitelje na obilježavanju 30. obljetnice VRO Maslenica

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa članovima Savjeta za branitelje na obilježavanju 30. obljetnice VRO Maslenica FOTO: Grad Vukovar

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i članovi Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara  sudjelovali su na obilježavanju 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica u Zadru, priopćili su iz Grada Vukovara.

Penava je tom poručio kako se s ponosom prisjećamo pobjedničke i oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Maslenica, velikog postignuća Hrvatske vojske i policije koji su u samo 72 sata oslobodili okupirano hrvatsko područje, obranili se od velikosrpskog agresora i ponovno povezali jug sa sjeverom Hrvatske. 

- Hrvatska je tada jasno poručila da će ustrajati u borbi za svoje, što je i učinila. Hrabrost hrvatskih branitelja koji su stvorili temelje samostalne i suverene Hrvatske nikada neće biti zaboravljena, stoga smo se danas u Zadru svima koji su za našu slobodu podnijeli veliku žrtvu, koji su svoje živote dali za našu domovinu, poklonili s poštovanjem i zahvalnošću - rekao je Penava.

VRO Maslenica bila je prva velika oslobodilačka akcija u Domovinskom ratu, a 30. obljetnica obilježena je polaganjem vijenaca i mimohodom pripadnika OS RH i MUP-a. 

Pročitano 691 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija