NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

Ilustracija Ilustracija Foto: Klaudija Boras

Tijekom vikenda, od 20. do 22. siječnja 2023. godine, na području koje pokriva Policijska uprava vukovarsko-srijemska dogodilo se 13 prometnih nesreća, od čega 11 u kojima je nastupila samo materijalna šteta i dvije s ozlijeđenim osobama - stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Naime, u petak, 20. siječnja 2023. godine, oko 11,00 sati, 42-godišnjakinja iz Vrbanje, upravljala je osobnim vozilom, krećući se cestom Otok-Vrbanja. Ulaskom u Ulicu Rudina Jelac, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela s kolnika u zemljani odvodni kanal. U prometnoj nesreći putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Vrbanje teže je ozlijeđena, dok je vozačica lakše ozlijeđena.

Također u petak, 20. siječnja oko 18,25 sati, 64-godišnjak iz Štitara, upravljao je biciklom krećući se nogostupom Ulice J. J. Strossmayera u Štitaru. Pri uključivanju na kolnik, izgubio je nadzor nad biciklom te pri padu u odvodni kanal lakše se ozlijedio.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, a najveća koncentracija od 2,50 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača u Vukovaru, u Ulici Matice Hrvatske.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri su vozača smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela. I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti, stanju kolnika i gustoći prometa - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Pročitano 226 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija