NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Proračun grada Vukovara za 2024. godinu iznosit će 81.415.000,00 eura

Gradsko vijeće Grada Vukovara Gradsko vijeće Grada Vukovara Foto: Milan Paun

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara s pet glasova protiv i dva suzdržana donesen je proračun Grada Vukovara za 2024. godinu koji iznosi 81 milijun 415 tisuća eura. Prvotni je prijedlog proračuna iznosio 81 milijun i 285 tisuća eura – Proračun je definiran na iznos nešto iznad 61 milijun eura, odnosno zajedno s korisnicima ukupno 63 milijuna eura što bi bilo izraženo u kunama 550 milijuna kuna. To su iznosi s kojima baratamo. Jednako tako iz prošle godine prenosimo 62 milijuna kuna (8.227.207,00 eura), toliko o samoj kvaliteti i stanju financija proračuna grada Vukovara - rekao je gradonačelnik Penava nakon aktualnog sata. Međutim kod izglasavanja proračuna gradonačelnik Ivan Penava podnio je i dva amandmana na proračun, a nakon usvajanja amandmana proračun je povećan na 81 milijun i 415 tisuća eura. Povećanja se odnose na subvencioniranje dežurne ljekarne u Vukovaru u iznosu od 20 tisuća eura te povećanje iznosa za Gradsku knjižnicu Vukovar, Gradski muzej, Javnu ustanovu u kulturi Hrvatski dom i Javnu ustanovu Sportski objekti Vukovar u iznosu od 110 tisuća eura. Donesena je i Odluka o izvršenju proračuna Grada Vukovara za 2024.

Vijećnici iz redova HDZ – a predložili su tri amandmana na proračun za 2024. - Uputili smo tri amandmana, jedan je vezan za cijenu dječjih vrtića odnosno oslobađanje plaćanja vrtića za svako treće i sljedeće dijete. Drugi amandman je vezan za sufinanciranje gradskoga prijevoza za naše umirovljenike s obzirom da oni sada participiraju a prije nisu morali. I treći amandman je vezan za osnivanje Mjesnih odbora – rekao je predsjednik kluba HDZ u Gradskom vijeću grada Vukovara Nikola Mažar. Predloženi amandmani nisu dobili potrebnu većinu.

Između ostalog donesena je Odluka o davanju koncesije za obavljanje djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika na području Grada Vukovara dosadašnjem koncesionaru Čazmatransu.

Donesena je i Odluka o utvrđivanju osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje V. izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Vukovara, a koja se odnosi na preispitivanje i propisivanje načina i uvjeta gradnje i na promjenu namjene dijela k.č. 166 k.o. Vukovar. Prihvaćena su i Izvješća o radu i financijska izvješća Gradskog muzeja, Gradske knjižnice Vukovar, Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom i Vukovarskog vodotornja-simbola hrvatskog zajedništva d.o.o. za 2022. godinu.

Donesen je Programa utroška sredstava šumskog doprinosa za 2024. godinu. Programa utroška sredstava ostvarenih od zakupa, prodaje, prodaje izravnom pogodbom, privremenog korištenja i davanja na korištenje izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH za 2024. godinu
Doneseni su Programi javnih potreba u turizmu, iz područja obrazovanja, branitelja i stradalnika, javnih potreba u sportu, društvenih djelatnosti, kulture i tehničke kulture Grada Vukovara za 2024. godinu, Programa građenja komunalne infrastrukture te Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2024. godinu

Donesena je i Odluka o pristupanju Grada Vukovara udruzi Lokalna akcijska grupa u ribarstvu i akvakulturi Dunav – Sava. Odluka o visini turističke pristojbe za brodove na kružnim putovanjima za 2024. Donesene su i Odluke o izmjenama i dopunama Općeg programa razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za razdoblje 2020.-2025.

Na kraju je predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo najavio tematsku sjednicu Gradskoga vijeća - Kao predsjednik Gradskoga vijeća želim vas izvijestiti da su na prijedlog vijećnika Domovinskog pokreta vezano za problem obilaznice u gradu Vukovaru pripremljeni materijali za tematsku sjednicu Gradskog vijeća koju ćemo održati uskoro. Nadam se da će poziv koji će biti upućen i ministru i određenim institucijama koje su bitne odazvati se na sjednicu. To je jedan od najbitnijih projekata koje grad Vukovar ima u projektima. Ima i građevinske dozvole i samo treba dobra volja da se netko ne inati, da kaže: dobro idemo već jednom s tom obilaznicom u gradu Vukovaru - rekao je Sabo.

Pročitano 887 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija