NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Na snagu stupila Vladina mjera zamrzavanja cijena 30 proizvoda

Na snagu stupila Vladina mjera zamrzavanja cijena 30 proizvoda Foto: Žana Kunji

Vladina mjera o zamrzavanju cijena 30 proizvoda stupila je na snagu.

Uz osam ograničenih proizvoda iz prošlog paketa kao što su suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer dodana su još 22, primjerice jogurt, špagete, krumpir, toaletni papir i drugi proizvodi.

Svi proizvodi s ograničenom cijenom označeni su posebnom naljepnicom radi lakšeg prepoznavanja. Premijer Andrej Plenković je na prošlotjednom predstavljanju petog paketa mjera pomoći iznio i računicu navedene, ograničene košarice proizvoda.
- Kada bi netko otišao u dućan i kupio ovu košaricu proizvoda po cijenama s kraja prošle godine onda bi on platio 99,68 eura za sve ove proizvode. Po novim cijenama, da budu najviše kako su ovdje sada ograničene bile bi 76,19. To je sniženje od 23,57 posto, a ušteda u eurima je 23,49 eura - rekao je Plenković za Media Servis.

Neki trgovački lanci još su prošloga tjedna snizili cijene nekih od namirnica, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u Intervjuu tjedna Media servisa prošloga tjedna je naveo tko se sve poveo tim primjerom.
- To je stvarno bio jedan partnerski razgovor gdje su i oni shvatili da visoka inflacija nije nikome u interesu. Kozum će ukupnu vrijednost vratiti na nulu i ići s dodatnim sniženjem od tisuću proizvoda do kraja godine - istaknuo je.

A na tu temu oglasili su se i iz platforme Umirovljenici zajedno. Smatraju da je riječ o PR potezu Vlade jer bi cijene padale i bez mjera s obzirom da je turistička sezona gotova, a time i pada potražnja. Tvrde i da su neke cijene već sada manje od zamrznutih cijena.

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija