NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Oko 130 tisuća posjetitelja Vinkovačkih jeseni

Oko 130 tisuća posjetitelja Vinkovačkih jeseni Foto: Grad Vinkovci

Ovogodišnje 58. Vinkovačke jeseni bile su do sada najbolje u svakom pogledu, a tijekom deset dana trajanja vidjelo ih je oko 130 000 posjetitelja, rekao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić na održanoj konferenciji za medije dodavši kako je bilo i onih koji su manifestaciju htjeli iskoristit za stjecanje sitnih političkih bodova.
- U svakom segmentu bile su to najbolje Vinkovačke jeseni do sada. Niz priredbi, prekrasan svečani mimohod sudionika, njih nekoliko tisuća iz 65 kuturno-umjetničkih društava kao kruna svega - rekao je Bosančić.

Nedostajale su, istaknuo je, jedino konjske zaprege i jahači koje su izostale zbog situacije s afričkom svinjskom kugom.
- Suosjećamo s našim svinjogojcima i ne želeći još pogoršati situaciju prihvatili smo preporuke da konjskih zaprega ne bude na ovogodišnjim Jesenima - rekao je .

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji 58. Vinkovačkih jeseni, manifestacije tradicijske kulture koja je trajala od 8. do 17. rujna pod geslom "Dva sjaja dukata" ali i medijima koji su prenijeli lijepu sliku o Vinkovcima.

Komentirao je i, kako je rekao, pokušaj jeftinog populizma i politikanstva.
- Lijepu sliku o Vinkovcima nije mogao zasjeniti niti plakat koji je jučer tijekom svečanog mimohoda nakratko bio postavljen na zidu terase Poslovnog centra Terme, odakle je brzo uklonjen, s natpisom 'Eutanizirajmo HDZ. Taj potez ne možemo ni na koji način podržati jer su Vinkovačke jeseni iznimno važne za nas Vinkovčane, ali i cijelu Hrvatsku kao najznačajnija smotra tradicijske kulture. Nekoliko tisuća čuvara narodne baštine jučer je prošlo gradskim uicama kako bi na dostojan način prikazali narodno blago i običaje svoga kraja, a onda netko taj događaj pokuša iskoristiti za jeftin populizam i politikanstvo. U svakom slučaju, zahvalni smo svima koji su bili dio 58. Vinkovačkih jeseni, svim čuvarima tradicijske baštine koji nisu žalili niti vremena, niti prijeđenih brojnih kilometara da bi došli i bili dio te prestižne manifestacije. Koliko su bile uspješne svjedoči i podatak da su naši ugostitelji u dane ovog posljednjeg vikenda manifestacije ostvarili 20.000 fiskaliziranih računa više nego u istom vikendu prošlogodišnjih Vinkovačkih jeseni - zaključio je Bosančić.

Pročitano 187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija