NAJNOVIJE
Održana sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava

Održana je 2. redovna sjednica županijske Koordinacije za ljudska prava na kojoj je, među ostalim, bilo riječ o potrebama i problemima osoba s invaliditetom.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 14:59)
Održana edukacija za obveznike Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Vukovarsko–srijemske županije u Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima održana je edukacija za obveznike naše županije.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:58)
Zimska služba spremna za zimske uvjete na cestama

Pred nama su zimski uvjeti na cestama pa smo provjerili kako se za ovu situaciju pripremila komunalna Gradska tvrtka Komunalac.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:47)
21 zlato, 12 srebra, 6 bronci, 2 pehara i 3 rekorda za Klub dizača utega Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, vikend koji je za nama, bio je pun aktivnosti za hrvatske dizače utega jer je u Osijeku održan trostruki program: Prvenstvo Hrvatske za U17 u obje spolne konkurencije, 3. završno kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i KUP Republike Hrvatske.

U prvom dijelu natjecanja U17, prema očekivanju, najviše uspjeha imali su članovi Kluba dizača utega "Vukovar", osvojivši impresivnih 39 odličja i to 21 zlato, 12 srebra i 6 bronci.

Titule prvaka Hrvatske u sve tri dizačke discipline su osvojili: Korina Komorski do 40 kg, Tanja Turukalo do 71 kg, Maja Kell do 76 kg, Dunja Kapidžić do 81 kg, Saša Turukalo do 55 kg, Viktor Rendulić do 61 kg, i Sergej Gavrovski +102 kg.

Po tri srebra su pripala Eleni Štefanek do 71 kg, Bruni Prokopu do 67 kg i Borni Burčaku do 73 kg. Dva srebra i broncu je osvojila Ana Đurić do 55 kg, a srebro i dvije bronce su pripali Hanni Tvorek do 55 kg.

Nakon ostvarenog u pojedinačnoj konkurenciji, nije bilo dileme da će i pehari za najuspješniju žensku i mušku ekipu put Vukovara.

Niti ovo natjecanje nije prošlo bez novih državnih rekorda a opet je u fokusu bila Tanja Turukalo, koja je s podignutom težinom od 90 kg u izbačaju postavila nove rekorde za uzraste U15, U17 i U20.

U ženskom Kupu Republike Hrvatske naša mlada ekipa u sastavu Korina Komorski, Manda Braje, Maja Kell, Tanja Turukalo i Nataša Dermiček osvaja je četvrto mjesto.Dizaći utega

Isti plasman imali su i dečki i u Kupu i u završnici ekipnog Prvenstva Hrvatske a ekipu su činili Saša Turukalo, Sergej Gavrovski, Srđan Mrđenov, Nikola Todorović, David Todorović i Kristijan Bertran.

U Osijeku je nastupilo ukupno 18 članova kluba te im klub čestita na ostvarenom uspjehu.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:08)
Jedan vikend, dva natjecanja, puno uspjeha

U nedjelju 3. prosinca, Streljački klub "Grič 7" Vukovar nastupio je u Zagrebu na turniru 47. Mladost Trophy i u Valpovu na prigodnom natjecanju povodom dana grada Valpova.

Na turniru 47. Mladost Trophy, održanom u Domu sportova u Zagrebu, nastupila je Kiara Lemac bok uz bok s predstavnicima još 9 zemalja. Kiara je nastupila u dvije kategorije. U seniorskoj kategoriji u disciplini 10m zračni pištolj žene sudjelovalo je ukupno 40 natjecateljica od čega je Kiara zauzela 27. mjesto s 530 ostvarenih krugova. U kategoriji 10m zračni pištolj juniorke sudjelovalo 19 natjecateljica a Kiara je zauzela 13. mjesto.

Ovaj turnir bio je jedinstvena prilika za susretanje vrhunskih natjecateljima iz različitih zemalja. Međunarodna prisutnost pridonijela je raznolikosti i dinamici natjecanja, omogućavajući razmjenu iskustava.Streljaštvo 3

U sklopu proslave dana grada Valpova, članovi SK "Grič 7" aktivno su sudjelovali na natjecanjima u disciplinama ISSF zračna puška i ISSF zračni pištolj. Natjecanje je okupilo natjecatelje iz različitih klubova naše regije, stvarajući dinamičnu atmosferu i priliku za natjecanje na višoj razini.

Nastupilo je 5 natjecatelja: Dario Kampel i Agata Bunarkić nastupili su u disciplini ISSF zračni pištolj a Petra Budimir, Emi Kavać i Milica Jeremić u disciplini ISSF zračna puška.

Dario Kampel zauzeo je 9. mjesto s 343 ostvarena kruga. Agata Bunarkić zauzela je čvrsto prvo mjesto i time osvojila zlatnu medalju.sk

Djevojke na pušci svoje rezultate okrunile su peharom zauzevši treće mjesto u ekipnom dijelu natjecanja i to u sastavu Emi Kavać, Milica Jeremić i Petra Budimir.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 13:01)
Vukovarski motomrazovi podijelit će 400 paketića

I ove će godine članovi Sportskog moto kluba Golubica Vukovar provesti tradicionalnu akciju Vukovarski motomrazovi kojom božićnim paketićima daruju djecu u potrebi.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:38)
Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge

Hrvatski zavod za zapošljavanje uveo je nove digitalne usluge.

(Srijeda, 06 Prosinac 2023 12:17)

U Vukovaru obilježen Dječji tjedan

U Vukovaru obilježen Dječji tjedan Foto: Sandra Grgić

Pod sloganom „Ljubav djeci prije svega” u Vukovaru, na središnjem gradskom trgu prigodnim je programom obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta koji se tradicionalno obilježava svake godine u prvom punom tjednu listopada. Svrha obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost odraslih na potrebe i prava djeteta, posebno na položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

Organizatori i ovogodišnjeg obilježavanja su Dječji vrtić Vukovar I i Dječji vrtić Vukovar II, a kao i inače, podršku događaju dao je i Grad Vukovar.

- Svake godine, već 25 godina, Dječji vrtić Vukovar I i Dječji vrtić Vukovar II organiziraju tradicionalnu manifestaciju u povodu Dječjeg tjedna. Mi ovaj tjedan obilježavamo jer želimo svima ukazati koliko je važno ulagati u djecu, jer su oni naša budućnost. Na središnjem gradskom trgu pjesmom i plesom predstavile su se starije odgojne skupine, a okupilo se preko 200 mališana. Dječji tjedan vrijeme je kada se treba ukazati na prava djeteta, kako odraslima, tako i djeci koja trebaju znati svoja prava, ali naravno i svoje obveze – naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II Marina Latinović pojasnila je kako će djeca kroz Dječji tjedan imati razne aktivnosti, a posebno je skrenula pozornost na djecu s teškoćama u razvoju.

- Svi skupa trebamo pojačano raditi na ostvarivanju prava djece s teškoćama u razvoju jer i oni imaju pravo na participaciju u životu zajednice. Zadatak nas odraslih je osigurati uvjete kako bi i oni bili integrirani u sve skupine društva – naglasila je Latinović pojašnjavajući kako je u Dječjem vrtiću Vukovar II u novoj pedagoškoj godini upisano 20 djece više u odnosu na godinu ranije te je pokrenuta nova vrtićka skupina.

Najmlađe Vukovarce Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II na Trgu Republike Hrvatske pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić poželjevši svoj djeci dobru zabavu tijekom cijelog Dječjeg tjedna. Uputio je i odgojiteljima i učiteljima čestitku povodom Svjetskog dan učitelja koji se obilježava 05. listopada.

- Grad Vukovar kao i prethodnih godina obilježava Međunarodni dan djeteta i podržava ovu manifestaciju. Ispred gradske uprave trudimo se konstantno podizati pedagoški standard, posebice kroz ulaganja u dječje vrtiće. Raduje nas povećanje broja djece u vukovarskim vrtićima jer je to slika demografskog oporavka Grada Vukovara i jednog izlaska iz trenda pada – naglasio je Dimić pojašnjavajući kako su ove godine u vukovarskim vrtićima otvorene tri nove skupine, zaposleno je šest novih odgajatelja, jedna spremačica i šest asistenata.

Pročitano 174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija