NAJNOVIJE
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)
Danas i sutra izborna šutnja

Nakon mjeseci neslužbene i 16 i pol dana službene promidžbe u kojoj su političke stranke i kandidati uvjeravali birače da baš njima trebaju dati 'ulaznicu' za Hrvatski sabor na izborima u srijedu, 17. travnja, u Hrvatskoj je u ponoć nastupila dvodnevna izborna šutnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:07)

Osnovan Rotary klub Vukovar 1231

U Vukovaru je svečano otvoren drugi Rotary klub, Rotary klub Vukovar 1231. Klub je osnovan s ciljem promicanja humanitarnog rada, međunarodne suradnje i promicanja visokih etičkih standarda. Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima,  promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu.

Sunčica Bulat Wuersching, Guvernerka Rotary Distrikta 1913 istaknula je povodom osnivanja kluba, kako svaki rotary klub u svojoj zajednici donosi brojne prednosti.
- Rotarijanci djeluju brzo, nebirokratski, osluškujući potrebe svoje zajednice na njih odgovaramo svojim akcijama i projektima. Osnutak kluba je veliko bogatstvo za zajednicu, ne samo što djelujemo, već što ponekad usmjerimo svjetlo na neke skupine u društvu ili potaknemo akciju za širu društvenu akciju, kao npr. nakon potresa na Banovini, organizirali smo potpisivanje preko 250 stipendija za srednjoškolce s potresenom pogođenog područja. Briga za psihološko zdravlje za žene koje boluju od raka dojke, mi im omogućujemo da tijekom terapije žene mogu iscrtati obrve i slične stvari..brojne su zaista akcije u pitanju – istaknula je Bulat Wuersching.

Ines Mrkonja , predsjednica Rotary kluba Vukovar 1231 naglasila je kako su klub osnovali kako bi pomagali svima kojima je pomoć potrebna u zajednici.
- Cilj osnivanja je povezivanje ljudi, sklapanje prijateljstava. Pomaganje i sudjelovanje u humanitarnom radu jedan je od ciljeva. Velika i vrijedna zajednica rotarijanaca već dugi niz godina dokazuje svojim nesebičnim djelovanjem u svijetu, da je uključivost i humanost ono što čini temelje rotarya – pojasnila je Mrkonja dodavši kako poseban naglasak stavljaju na brigu o mladima.
- Mladi trebaju biti glavni nositelji tih promjena. Svoje snage usmjeravamo i na ekologiju koja zaslužuje našu pažnju i djelovanje. Svoje resurse kao članovi Rotary kluba usmjeravamo tamo gdje se to pokaže da je potrebno, mladima, starima, pri školovanju ili stipendiranju – pojasnila je Mrkonja.

Povodom osnivanja kluba, održali su u Vukovaru svečanu Charter večeru.

Pročitano 346 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija