NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60

Čestitamo Dan županije

  • Utorak, Stu 11 2014
  • Piše: 
Dobitnici nagrade uz županijske čelnike Dobitnici nagrade uz županijske čelnike Foto: A. Lovric

Dr. Vesni Bosanac, ravnateljici Ratne bolnice Vukovar i dugogodišnjoj ravnateljici vukovarske bolnice dodijeljena Počast županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije te dodjelom županijskih nagrada i priznanja, u Otoku je danas obilježen Dan Vukovarsko-srijemske županije i blagdan zaštitnika sv. Martina.  Govoreći o teškoj gospodarskoj situaciji u našoj županiji, župan Božo Galić je istaknuo kako aktualna Vlada nema razumijevanja za provedbu strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije, među kojima višenamjenski kanal Dunav-Sava. –Primiče se kraju još jedna teška godina za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije, koju je obilježila svibanjska poplava u dijelu županjske Posavine, nanijevši ogromne materijalne štete – podsjetio je u svom govoru župan Galić.

 

Počast Županije pripala je dr. Vesni Bosanac, dugogodišnjoj i ratnoj ravnateljici Opće bolnice vukovar za izniman doprinos u području zdravstva i humanitarnog djelovanja. Nagrade za životno djelo dobili su Vera Erl za izniman doprinos u području znanosti, kulture i knjižničarstva i akademik Slavko Matić za izniman doprinos na afirmaciji šumarstva Vukovarsko-srijemske županije. Izvanrednu godišnju nagradu za izniman doprinos u pružanju pomoći stradalnicima poplava te humanitarno djelovanje uz policiju, vatrogasce i Crveni križ, dobila je i Hrvatska vojske.

 Godišnje nagrade županije dobile su tvrtke Sokol iz Vinkovaca, Gutić iz Gunje i Prvo plinarsko društvo iz Vukovara. Povelje Županije zaslužili su OŠ August Cesarec iz Ivankova, KUD Branimir iz Bošnjaka, Općinsko društvo Crvenog križa Bošnjaci, Kazalište Mika Živković iz Retkovaca, Udruga slijepih Vukovarsko-srijemske županije, KUD Fiipovčice iz Komletinaca , Ivica Azenić iz Vukovara  i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja Marija Dugalić.

Svečanoj sjednici Županijske skupštine nazočili su brojni uzvanici, među kojima potpredsjednik Hrvatskog sabora i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić i đakovački i osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić

Pročitano 2130 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija