Ispiši ovu stranicu

Potpora Glogoškom iz HSP-a i braniteljskih udruga

Osuđuju napade na vođu braniteljskog prosvjeda Osuđuju napade na vođu braniteljskog prosvjeda Foto: Arhiv HRV-a

Hrvatska stranka prava (HSP) te udruge proizašle iz Domovinskog rata Šibensko-kninske županije dali su potporu predsjedniku Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Đuri Glogoškom i prosvjedu branitelja u šatoru ispred Ministarstva u Savskoj, a izjave premijera Zorana Milanovića i ministra Predraga Matića nazvali su beskrupuloznim napadima na Glogoškog i branitelje, javlja HINA.

"U trenutku kada najmoćniji čovjek Hrvatske, predsjednik Vlade Zoran Milanović beskrupulozno napada i vrijeđa sve hrvatske branitelje, vrijeđajući predsjednika Udruge 100-postotnih invalida Đuru Glogoškog, HSP staje na stranu hrvatskih branitelja i još jednom daje apsolutnu potporu opravdanim zahtjevima branitelja koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja", navodi u priopćenju predsjednik HSP-a Danijel Srb. Dodaje da kada se 'napada, vrijeđa i gazi dostojanstvo jednog 100-postotnog invalida Domovinskog rata, onda se napadaju, vrijeđaju i gazi se dostojanstvo svih časnih branitelja Domovinskog rata'.

"Zloupotrebljavati moć koja proizilazi iz pozicije premijera i u predizborne svrhe napadati predstavnika branitelja koji je najteži stradalnik Domovinskog rata, dovoljno govori i pokazuje hrvatskoj javnosti koliko vrijedi riječ hrvatskog premijera", navodi predsjednik HSP-a. Vezano za navode ministra Matića o mirovini Đure Glogoškog, koje je iznio javno pred novinarima, iz HSP-a ističu da je Glogoški heroj Domovinskog rata koji svoja prava ostvaruje temeljem Zakona o pravima branitelja iz Domovinskog rata. Uz potporu zahtjevu branitelja za ostavkama ministra Matića i njegovih suradnika Vesne Nađ i Bojana Glavaševića te zahtjevima da Domovinski rat postane ustavna kategorija, HSP-a traži od svih državnih i javnih službenika da poštuju ranije donesenu Deklaraciju o Domovinskom ratu.

I Udruge proizašle iz Domovinskog rata Šibensko-kninske županije najoštrije su osudile izjave premijera Milanovića i ministra Matića, navodeći kako su "nemoralno, neosnovano i bez imalo srama objavili primanja 100-postotnog HRVI Đure Glogoškog i prozvali ga državnim parazitom". "Sve navedeno imalo je za cilj kompromitaciju hrvatskih branitelja, prikrivanje totalnog neuspjeha ove Vlade, koja svojim radom za građane Hrvatske nije učinila ništa, osim što je produbila jaz i mržnju prema određenim grupacijama hrvatskih građana. Podatke o primanjima Đure Glogoškog ministar Matić objavljuje nezakonito i protivno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, pod starom parolom 'transparentnosti', dok podatke o svojim primanjima (plaće, odbori, naknade za odvojeni život…) on i slični njemu skrivaju, odnosno prikazuju ih samo djelomično", navodi se u priopćenju, kojeg potpisuju Mladenko Spahija, Marko Skejo, Alen Bračanov, 100-posto HRVI, Miljenko Poljičak, Damir Vučenović, Božena Višnjić i Mirjana Šuperba. Postavljaju pitanje - "tko je privilegiran, ratni vojni invalid koji je doživotno osuđen na invalidska kolica, otežano zadovoljavanje osnovnih životnih potreba i stalne ozbiljne zdravstvene smetnje ili politički uhljebi koji su do velikih primanja došli političkim spletkarenjem, lešinarenjem i makinacijama".

Pročitano 1553 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar