Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vandalizam na dječjem igralištu

S lijeva na desno: Miro Bradić, načelnik PP Vukovar i Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara S lijeva na desno: Miro Bradić, načelnik PP Vukovar i Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara Foto: A. Lovric

Palili i uništavali dječja igrala pa napravili štetu od 70.000 kuna

Na dječjem igralištu smještenom u velikom parku na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu Naselju, vandali su prošlog tjedna zapalili i oštetili četiri različita igrala namijenjena zabavi najmlađih. Riječ je o dječjem igralištu koje je otvoreno prije nepuna tri mjeseca, a sada je počinjena šteta od 70.000 kuna potvrdio je za HRV Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara na konferenciji za novinare održanoj na samom igralištu. –Kao gradska uprava osuđujemo ovakav čin i to je stvarno sramotno da još uvijek, očigledno mlađi sugrađani i pojedinci, ne shvaćaju da je ovo zajednička gradska imovina, da se ona financira iz gradskog proračuna, a taj gradski proračun pune svi stanovnici Grada Vukovara-izjavio je Pavliček.

Naglasio je da Grad preko Vijeća za prevenciju djeluje preventivno upravo kako bi se spriječili ovakvi nemili događaji. –Za ovu smo godinu Vijeću za prevenciju i povećali iznos za 200 posto i planiramo održati niz edukativnih radionica i ove ćemo godine definitivno ići posebno u srednjim školama kako bi podigli svijest naših najmlađih sugrađana da ne uništavaju ovu gradsku imovinu-poručio je Pavliček dodajući kako je samo tijekom prošle dvije godine na urbanoj opremi počinjena šteta u iznosu pola milijuna kuna. –Taj iznos se jeste smanjio sa 600.000 na 500.000 kuna no još uvijek je to enormni iznos i vjerujem da ćemo tim raznim edukativnim radionicama i akcijama uspjeti taj iznos smanjiti. Naravno, nikada to nećemo moći  potpunosti iskorijeniti, ali pozivam naše najmlađe sugrađane da štite ovu imovinu jer grad to smo svi mi i ovo je naša zajednička imovina-zaključio je Pavliček.

 

Grad će sanirati oštećena i postavili nova na mjesto onih potpuno uništenih, ali vjerojatno to neće biti izvedeno kao u originalnoj postavi.

Na konferenciji za novinare  sudjelovao je i Miro Bradić, načelnik Policijske postaje Vukovar koji je pozvao sve građane da pravovremeno upozoravaju policiju na vandalizam kada ga uoče, posebno na počinitelje. -Da bi zaštitili kompletno ovo naše područje svi građani ovoga grada i osobe koje dolaze kao turisti ili kao gosti bi trebali poduzeti mjere da svaki takav neprimjereni čin pravovremeno prijave policiji kako bi policija mogla poduzeti mjere iz svoje nadležnosti-upozorio je Bradić. Policija još uvijek nema konkretnih saznanja o počiniteljima vandalizma na dječjem igralištu u Borovu Naselju, ali su suzili vrijeme događaja na 19.30 sati na dan 8. siječnja i sada intenzivno tragaju za počiniteljima.

 –Ovaj grad i druge institucije dali su si truda i uložili su sredstva da bi ovoj djeci u ovom gradu omogućili prostor za igru i jedno primjereno i dostojanstveno djetinjstvo, a na nama odraslima je da sačuvamo to i da učinimo sve da ovaj grad bude ljepši-poručio je Bradić. S obzirom da Borovo Naselje u ovom području ima najveći broj stambenih jedinica, policija je uz postojeća dva kontakt policajca i povećala broj ophodnji te poduzima mjere kao bi navedeni prostor dodatno osigurali, poručio je prvi policajac Vukovara.

Pročitano 3511 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI