NAJNOVIJE
Kad sam ja bio đeca

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljana je knjiga Vinka Juzbašića Kad sam ja bio đeca – autobiografija i biobliografija.

(Petak, 21 Siječanj 2022 19:26)
Objavljen županijski poziv za prijavu programa u kulturi i tehničkoj kulturi

Prije nekoliko dana objavljen je poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022.godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vrijedan 880 tisuća kuna.

(Petak, 21 Siječanj 2022 18:42)
Župan Dekanić primio konzula Nakića

U palači Srijem u Vukovaru župan Damir Dekanić sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem primio je u nastupni posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:51)
Osječke orgulje ponovno u punom sjaju

Nakon više od četiri godine od kako su bile poslane na rekonstrukciju i restauraciju osječke orgulje ponovno u svom punom sjaju.

Đakovačko-osječka nadbiskupija, Župa sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske upriličili su blagoslov i svečani koncert u povodu kolaudacije obnovljenih orgulja u konkatedrali Sv. Petra i Pavla, apostola u Osijeku.

- Velika je čast i zadovoljstvo što sam mogao prisustvovati ovoj svečanosti kolaudacije orgulja u našoj konkatedrali. Veseli me da ćemo nakon toliko godina moči užuvati u zvuku naših orgulja. Čestitam svim sudionicima na sudjelovanju i donacijama. Orgulje su kulturna baština svih Osječana i siguran sam da če na njima svirati najbolji orguljaši – rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Ministarstvo kulture i medija uložilo je nešto više od 2,5 milijuna kuna u obnovu ovog instrumenta rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te dodala

- Ovo je zaista velebni instrument, restauracija je bila zahtjevna. Katedrala bez obnovljenih orgulja nije cjelovita – rekla je Koržinek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:39)
NK Osijek donirao KBC-u Osijek noćne ormariće

Nogometni klub Osijek donirao je Odjelu patologije trudnoće pri Zavodu za fetalnu medicinu Klinike za ginekologiju i opstetriciju 20 noćnih ormarića u vrijednosti 55 tisuća kuna. Na taj način osiguran je ugodniji i kvalitetniji boravak svih pacijenata na tom odjelu.

Ispred Nogometnog kluba Osijek donaciju ormarića brendiranih klupskim bojama i grbom uručili su članovi Uprave Valentina Koprivnjak i Vladimir Čohar, predsjednik Nadzornog odbora Janoš Andoči te Ana Macan, voditeljica ureda Uprave.

Vladimir Čohar u ime NK Osijek kazao je
- Mogu reći da smo sretni i ponosni što smo u ovim vremenima mogli pomoći KBC-u donacijom koja im je bila potrebna, mislim da je to i naša uloga u zajednici. Ovo je samo početak jer se svakako nadamo da će u budućnosti ovakvih prilika biti još i više - kazao je Čohar u ime NK Osijek.

(Petak, 21 Siječanj 2022 17:11)
Informativna radionica za predstavnike udruga

Vinkovačka gradska uprava uputila je poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama s različitim programima iz područja kulture i tehničke kulture s područja Vinkovaca, na informativnu radionicu koja će biti održana u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u utorak, 25. siječnja, s početkom u 18 sati. 

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:35)
Umirovljenici će mjesečnu autobusnu kartu u Vukovaru plaćati 10 kuna

Grad Vukovar i ove godine nastavlja s financiranjem gradskog prijevoza osobama starijima od 65 godina koje imaju prebivalište na području Grada Vukovara.

(Petak, 21 Siječanj 2022 16:19)

Žana Kunji

Nedjelja, 16 Siječanj 2022 17:30

U ovotjednoj emisiji bavimo se najčešćom gastroenterološkom bolešću o kojoj se premalo govori. Mnogi oboljeli ne znaju da su bolesti, a ukoliko se bolest ne liječi mogu nastati ozbiljni zdravstveni problemi. Govorimo o celijakiji – trajnoj nepodnošljivosti glutena.

Sve o ovoj bolesti, simptomima, bezglutenskoj prehrani i drugim važnostima saznali smo od predsjednice Hrvatskog društva za celijakiju Ružice Lah.

Emisiju Zdravko HRV-a uredila i vodila Žana Kunji, tonski realizirao Josip Bogojević, glazbu odabrao Miro Čorak.

Subota, 15 Siječanj 2022 06:30

30. obljetnica priznanja Hrvatske i 24. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.
Objavljeni prvi rezultati popisa stanovništva.
Od 305 ispitanih osoba starije životne dobi, trećina doživjela nasilje.
Advent u Osijeku izabran za najljepši u Hrvatskoj.

Dnevnik 1 HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Petak, 14 Siječanj 2022 17:30

Objavljeni prvi rezultati popisa stanovništva.
Sutra 30. obljetnica priznanja Hrvatske i 24. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.
Od 305 ispitanih osoba starije životne dobi, trećina doživjela nasilje.
Advent u Osijeku izabran za najljepši u Hrvatskoj.

Dnevnik 2 HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Petak, 14 Siječanj 2022 12:27

Državni zavod za statistiku objavio je prve rezultate Popisa stanovništva 2021. koji se proveo u dvije faze i po prvi puta građani su se imali priliku samopopisati iz svojih domova, a na terenu je tijekom popisa radilo 8 tisuća popisivača.

Četvrtak, 13 Siječanj 2022 12:05

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirići" uputila je otvoreno pismo Vladi Republike Hrvatske ukazujući na kako sustav ne pruža adekvatna rješenja za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

Četvrtak, 13 Siječanj 2022 06:40

Pandemija koronavirusa ne jenjava, sve je veći broj oboljelih.

Započinje naplata parkirališta kod Doma zdravlja u Županji.

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu „Centar za mlade grada Vinkovaca“.

Tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru još uvijek pod upitnikom.

Dnevnik 1 HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Srijeda, 12 Siječanj 2022 17:37

Pandemija koronavirusa ne jenjava, sve je veći broj oboljelih.

Započinje naplata parkirališta kod Doma zdravlja u Županji.

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu „Centar za mlade grada Vinkovaca“.

Tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru još uvijek pod upitnikom.

Dnevnik 2 HRV-a uredila i vodila Žana Kunji.

Utorak, 11 Siječanj 2022 16:56

Epidemiološka situacija u zemlji je i dalje loša, broj testiranja je sve veći. Građani su nedovoljno zainteresirani za cijepljenje, a vladajući svakodnevno apeliraju na najbolju metodu zaštite od zaraze koronavirusom – cijepljenje, boosteriranje i pridržavanje mjera.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija