NAJNOVIJE
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)
U Županji obilježena godišnjica stradavanja pripadnika Zbora narodne garde u Mirkovcima

Počast pripadnicima Zbora narodne garde poginulim 22. srpnja 1991. godine u Mirkovcima odana je sinoć i u Županji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:14)

Nastavljaju se arheološka istraživanja na srednjovjekovnom lokalitetu Kaštel u Ivankovu

Ilustracija Ilustracija Foto: arhiva HRV-a

Kroz program zaštite i očuvanja nepokretnih dobara, nastavljaju se i u 2024. godini radovi na projektu Ostaci Kaštela Ivankovo iz 14. i 15. stoljeća (područje naselja Ivankovo, Grac-Bedem) s konačnim ciljem gradnje muzeja u koji će se pohraniti arheološki nalazi s tog srednjovjekovnog lokaliteta.

Naime, na temelju objavljenog Javnog poziva Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2024. godinu kroz program zaštite i očuvanja nepokretnih dobara, Općina Ivankovo izvršila je prijavu projekta za provedbu konzervatorskih restauratorskih radova kulturnog dobra „Kaštel“ Ivankovo te su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević potpisali Ugovor o financiranju projekta za konzervatorske radove kulturnog dobra Kaštel Ivankovo u iznosu od 30.000,00 EUR (iznos financiranja: 100%), izvijestili su iz Općine Ivankovo.

Radovi će trajati do studenog 2024. godine, a budući da je provedena parcelacija i točno definirana katastarska čestica zone Kaštela Ivankovo, sukladno provedenoj javnoj nabavi ugovoreni su radovi za postavljanje ograde a po čijem će završetku biti postavljena i info ploča Kaštela.

Iz Općine napominju kako su ujedno u tijeku i aktivnosti na izradi projektnog rješenja Muzeja Kaštel Ivankovo koji će biti izgrađen u samom djelu arheološke zone u koji će se pohraniti građa Kaštela kao i sva preostala arheološka građa koja je do sada pronađena ili će biti pronađena na području Općine Ivankovo.

Pročitano 219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija