NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Đorđe Cerić pobjednik Bauder night run

Bauder night run Bauder night run Foto: Janoš Kery

Noćna utrka građana na 5 kilometara u okviru 5. Vukovarskog polumaratona pod nazivom Bauder night run održana je u Vukovaru. Utrku je otvorio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac a u utrci je sudjelovao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Najveći problem pravilo je vrijeme. Kiša je padala prije početka utrke, a neposredno prije starta kiša je stala pa su trkači krenuli u dobrim vremenskim uvjetima. No nakon 5-6 minuta od starta kiša je počela ponovno padati a kada su se prvi natjecatelji počeli približavati cilju spustio se pljusak.Đorđe Cerić 2

I u takvim okolnostima vrijeme pobjednika bilo je 16:50 a ostvario ga je Đorđe Cerić iz Atletskog kluba Borac Banja Luka, drugi je bio Aleš Lindić Marathon Novo Mesto s vremenom 16:57 dok je treći bio Dejan Radanac AK Sljeme (RC Kotlich Dive SB) s vremenom 17:03.Drugo mjesto Aleš 

Kod djevojaka prva je bila Ana Martinović AK Otok, ukupno šesta s vremenom 17:46, druga je bila Marija Vrajić AK Maksimir, ukupno 11 s vremenom 20:09., dok je treća bila Ines Mahovlić Atlantic Running Team, ukupno 12 s vremenom 20:14.

- Ovo je prva noćna utrka u okviru 5. Vukovarskog polumaratona na 5 kilometara, Ove godine Bauder night run, naslov nosi zato što je Bauder naš sponzor, inače firma iz Vukovara koja nam se sama javila i sama je odlučila da se uključi u našu priču što je nama posebno drago jer nismo morali trošiti vrijeme na stotine dopisa. Vrijeme nas je malo upropastilo ali natjecatelji nisu odustali, došlo je preko 250 natjecatelja – rekao je Siniša Jonjić predsjednik Atletskog kluba Maraton Vukovar.

 - Još jedna novotarija u gradu Vukovaru. Malo nas je poremetila kiša ali je jako puno natjecatelja što se vidi da je rekreativno bavljenje sportom i poluprofesionalno bavljenje sportom jako u Vukovaru zahvaljujući ovakvim događajima, zahvaljujući i Atletskom klubu i Sportskim objektima Vukovar, partnerima s kojima smo krenuli u ovaj događaj i tvrtki Bauder. Naravno i upravi grada Vukovara, svima koji su pridonosili da dobijemo dobro organiziranu masovnu utrku ulicama grada Vukovara. Kao i uvijek dobrodošli svi u Vukovar, neka se dobro osjećaju i najbolji neka pobjedi. Svima želim, bez obzira na vrijeme koje je sad ovako promjenljivo, u svakom slučaju lijepe dojmove iz grada Vukovara. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu kao i protekle četiri godine – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.gradonačelnik

 Zadovoljan utrkom ali i trećim mjesto bio je Dejan Radanac, Atletski klub Sljeme iz Zagreba - Zadovoljan sam rezultatom, to nije moja disciplina, ali sam bio treći ukupno. Vremenski uvjeti su takvi kakvi jesu, nismo od šećera, svi koji su došli otrčali su svoje i to je najbitnije. Bitno da je organizacija dobra a organizator ne može utjecati na vremenske uvjete, rekao je Radanac.start 2

Pročitano 359 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija