NAJNOVIJE
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godin, s grupom mališana nazvanim Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)
U pripremi je novi korona protokol za škole

Četvrti val koronavirusa u našoj zemlji uzima maha, a koronabrojke su i dalje četeroznamenkaste, prenosi Media servis. Preminulo je 12 osoba. Među novozaraženima dominiraju djeca i mladi, na današnjeg 1291 novozaraženog, 260 ih je školske dobi. Upravo zato najavljen je novi koronaprotokol za škole. A za sedam dana bez Covid potvrda zdravstveni i socijalni radnici neće moći na svoje radno mjesto.

(Petak, 24 Rujan 2021 16:50)
Novi krug javnog cijepljenja 29.rujna u Vinkovcima

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19,  da se odazovu na cijepljenje. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:25)
Aladrović umirovljenicima najavio mogućnost trećeg roka za isplatu covid dodatka

Nakon svečane sjednice Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je da postoji mogućnost otvaranja trećeg poziva za isplatu covid dodatka onim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete, a do sada taj dodatak nisu dobili. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:20)
Počelo obilježavanje Dana Općine Lovas

Obilježavanje Dana Općine Lovas, koji je 29. rujna, počelo je danas polaganjem vijenaca i molitvom kod spomen obilježja masovne grobnice žrtava iz Domovinskoga rata i spomen križa u središtu Lovasa.

(Petak, 24 Rujan 2021 12:45)

Projekt 'Što sve sportom mogu' ušao u završnu godinu

Što sve sportom mogu ja projekt je udruge Vukovarski leptirići kojim se nastoji djeci s poteškoćama u razvoju pružiti prilika djeci s područja Vukovarsko srijemske i Osječko-baranjske županije za bavljenje sportskim aktivnostima. Projekt  koji se provodi od siječnja 2019. ušao je u završnu fazu.

- Projekt 'Što sve sportom mogu ja' održava se od 2019. godine i ušao je u zadnju radnu godinu. Cilj projekta je djeci s poteškoćama u razvoju s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko- Baranjske županije osigurati preduvjete za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U provedbu  ovog projekta biti će uključeno 200 korisnika u dobi od 3 do 18 godina, a trenutno brojimo više od 80 upisanih korisnika, kaže voditeljica projekta Slađana Trbulin

Sportske aktivnosti u sklopu ovog projekta provode se na tri različite lokacije, u dvorani udruge Vukovarski leptirići, kod partnera na projektu Sportski objekti Vukovar na bazenu u Borovu naselju i sportskoj dvorani, te u Društvu naša djeca Vukovar, a kroz ovaj projekt osiguran je niz edukacija.
- Kroz projekt smo osigurali zaposlenje mladog stručnog kadra koji mogu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju, a osiguran je i niz radionica i edukacija kako bi pripremili sportske voditelje na rad sa djecom s teškoćama u razvoju. Ove godine planiramo organizirati i dva velika sportska događaja, a to su Mala olimpijada i Međunarodni dan sporta. Organizacija je zamišljena na način da uključimo djecu s teškoćama u razvoju i djecu iz osnovnih škola u gradu Vukovaru i okolici, rekla je Trbulin.

Vrijednost ovog projekta je oko milijun i 500 tisuća kuna od čega je 85% sufinancirano iz europskog socijalnog fonda, a iz udruge Vukovarski leptirići mole sve zainteresirane za uključivanje u projekt da se jave u prostorije udruge na adresi Velebitska 16b u Borovu naselju.

Pročitano 307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija