NAJNOVIJE
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)

Stranka umirovljenika VSŽ dala potporu nezavisnom Nikoli Kajkiću i dr. Mirjani Semenić Rutko (HKS, Hrvatski suverenisti, Most)

Stranka umirovljenika VSŽ dala potporu nezavisnom Nikoli Kajkiću i dr. Mirjani Semenić Rutko (HKS, Hrvatski suverenisti, Most) Foto: dr Mirjana Semenić Rutko

Nezavisnom kandidatu za župana Vukovarsko-srijemske županije Nikoli Kajkiću i zamjenici dr. Mirjani Semenić Rutko ispred Hrvatske konzervativne stranke, Hrvatskih suverenista i Mostaa na predstojećim lokalnim izborima potporu je dala i Stranka umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije.

- U Vukovarsko-srijemskoj županiji jako je puno umirovljenika s malim mirovinama i vrijeme da se netko počne sustavno brinuti o nama umirovljenicima, a mi vjerujemo da je Nikola Kajkić prava osoba za to - rekla je u ime Stranke umirovljenika Ljiljana Balaš.

Kajkić je umirovljenicima obećao poseban status.
-  Kada osvojimo vlast, rebalansima proračuna ispunit ćemo i ono što smo umirovljenicima obećali. Uštedom kroz administraciju određene lihvarske ugovore u javnoj nabavi, 32 milijuna kuna ćemo osigurati i prenamijeniti za naše umirovljenika. Drugi korak je gradnja novih staračkih domova - najavio je Kajkić te dodao i kako je u pripremi fond u kojeg će građani iz svojih plaća, a kasnije mirovina moći izdvajati određena sredstva s ciljem lakšeg plaćanja troškova doma. Također, kada osvoje vlast, rekao je, radit će na jedinstvenoj nacionalnoj mirovini koja po njegovom mišljenju ne smije biti manja od 3.500 kuna.

Kandidatkinja koalicije za zamjenicu župana Semenić Rutko rekla je kako im je zajednički cilj, među ostalim, promijeniti mjesto na kojem se Vukovarsko-srijemska županija nalazi u Hrvatskoj.
-Naš zajednički rad bit će usmjeren ka razvoju naše županije, s posljednjeg mjesta u Hrvatskoj krajnje je vrijeme našu županiju podići u vrh gdje i pripada.  Na prvom mjestu nam je razvoj poljoprivrede, proizvodnja i prerada „od njive do stola”, stimuliranje OPG proizvodnje, razvoj poduzetništva od malih obrta  do velikih poduzeća te pomoć zbog Covid situacije.
Idući korak nam je razvoj zdravstva kako bi svim stanovnicima naše županije bio jednak pristup zdravstvenim uslugama, modernizacija zdravstva s modernim tehnologijama te edukacija zdravstvenih djelatnika. Također želimo razviti turizam i zdravstveni turizam uz potpunu turističku ponudu domaćih proizvoda.  Da bismo postigli ovakav napredak moramo surađivati  i povezati  sve gradova, općine, sela i naselja u županiji. poručila je dr. Semenić Rutko dodajući kako je važno zadržati mlade na našem području i omogućiti im da stječu znanja koja će zatim iskoristiti za razvoj županije.

-Najvažnije je zadržati našu mladost, razviti centre moderne tehnologije, IT, i STEAM  centre, omogućiti mladima da razvijaju svoje znanje, ali i da to svoje znanje iskoriste za razvoje naše županije. Naši umirovljenici koji su svojih 35 i više godina vrijedno radili zaslužili su našu pažnju. Često su njihove mirovine toliko niske da jedva prežive zimu. I za njih želimo skrbiti. Unatrag 30 godina naša županija je izgubila preko 50 000 stanovnika.  Naš cilj je vratiti život, omogućiti povratak i posao našim iseljenicima I vratiti našoj ravnici i našim rijekama život.
Mi se borimo za život kakav želiš i nudimo rješenje, a ne obećanja – poručila je dr. Semenić Rutko nakon  potpisivanja sporazuma o suradnji.

 

Pročitano 470 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija