NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku Endurance izazov

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku Endurance izazov Foto: Klaudija Boras

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku je Endurance izazov u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba i  Hrvatskog Veslačkog kluba Vukovar te potporu Grada Vukovara.

Izazov se provodi u tri kategorije: biciklističkim smart i spinner trenažerima te veslačkim ergometrima, a cilj izazova je prikupiti što više metara u svakoj kategoriji u kojoj sudjeluje 34 sudionika. Svoju podršku došao je pružiti gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je dao znak za početak natjecanja te im poželio sreću.
- Drago mi je što za okvire grada Vukovara imamo jaku sportsko-rekreativnu scenu, ovaj događaj to i potvrđuje. U gradu je veliki broj sportskih događanja i sadržaja, a upravo takvim pristupom i atmosferom, sve ono što kao Grad kroz suradnju sa sportskim udrugama te uz podršku Sportskih objekata Vukovar činimo, je promicanje zdravog načina življenja te podrška sportu– naglasio je gradonačelnik Penava.

Marko Kunac, predsjednik Vukovarskog triatlon kluba naglasio je kako je svrha ovog izazova potaknuti ljude na vježbu i aktivnost nakon situacije sa covidom koji je usporio sva događanja, a tako i sportska. Ističe kako se svaka bolest može pobijediti zdravim tijelom, a za to nam uvelike pomaže tjelesna aktivnost.
- Prvi je ovo takav događaj koji smo organizirali u Vukovaru, a i šire. Natjecanje je u tri kategorije u kojima se može birati jedan, dva ili tri sata sudjelovanja, a potrebno je u odabranom satu skupiti što više metara u određenoj kategoriji- kazao je.

 Grad Vukovar svojim financijskim izdvajanjima potvrđuje kako je sport od iznimne važnosti za društvo, pa će tako iz proračuna za 2023. godinu za Vukovarski triatlon klub izdvojiti 9.157, 60 eura te za Hrvatski veslački klub 22.120 eura.

Pročitano 245 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija