NAJNOVIJE
Otvorena birališta, Hrvatska danas bira novi saziv Sabora

Hrvatska danas bira 11. saziv Hrvatskog sabora, a o tome tko će dobiti priliku formirati novu Vladu i upravljati državom iduće četiri godine odlučuje više od 3.733.000 birača za koje su jutros u 7 sati otvorena birališta.

U Hrvatskoj imamo oko  6.500 biračkih mjesta, a u inozemstvu 110 u 41 državi. 

(Srijeda, 17 Travanj 2024 07:00)
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)

Župan Dekanić posjetio senzornu sobu vukovarske bolnice

Pacijenticama je župan čestitao Dan žena i darovao ruže Pacijenticama je župan čestitao Dan žena i darovao ruže Milan Paun

 Župan Damir Dekanić posjetio je Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar.

Obišao je senzorne sobe Odjela fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije u čijem je uređivanju i opremanju sudjelovala i Vukovarsko-srijemska županija.

- Kada je riječ o najmlađima i najmanjima, onima koji su u potrebi, županija uvijek ima senzibiliteta. Vodimo računa da djeci omogućimo pravilan razvoj i što raniju dijagnostiku jer ranom dijagnostikom možemo prevenirati puno stvari uz pravodobne i stručne terapije. I u vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici imamo ove programe te nastojimo u cijeloj županiji imati što bolju zdravstvenu njegu stanovnika– rekao je Dekanić.

Ravnatelj bolnice Anto Blažanović rekao je da je uređivanje i opremanje senzorne sobe trajalo svega četiri mjeseca u suradnji s roditeljima i liječnicima.

Marko Samardžić Ilić, voditelj Odjela fizikalne medicine rehabilitacije, kaže da su razvojni poremećaji kod djece sve učestaliji zbog suvremenoga načina života pa se ta djeca ne mogu igrati ni kretati se poput ostale djece.

- Što se ranije krene s neurorazvojnom rehabilitacijom, bolji su rezultati, a neke se stvari mogu prevenirati te djeci olakšati razvoj. Soba je opremljena. Sve više nam dolaze djeca stara između tri i sedam godina. Sa svakim se radi prema potrebama i procjeni, a roditelji dobivaju upute što mogu kod kuće vježbati s djecom – rekao je Samardžić Ilić.

Ivana Mandarić Ondrašek iz Vukovara majka je dječaka Jana koji jednom tjedno koristi usluge senzorne sobe.

- Jan s dvije godine nije govorio niti se odazivao na ime. Dijagnosticirane su mu određene teškoće u razvoju i započeli smo terapije, no kada je navršio tri godine, pojavio se problem jer vukovarska bolnica nije bila opremljena za rad s djecom starijom od tri godine pa smo se morali prijaviti za liste čekanja u Slavonskom Brodu ili Osijeku. Odlučila sam inicirati opremanje naše bolnice, tražila sam donacije i uspjeli smo uz potporu Vukovarsko-srijemske županije. Jan dolazi jednom tjedno vježbati i dobro napreduje tako da je sada u granicama djece svoje dobi – rekla je Mandarić Ondrašek.

Župan je u posjet bolnici došao s ružama te čestitao Dan žena.

U vukovarskoj bolnici radi 675 zaposlenika.

Pročitano 302 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija