NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Hrvatski suverenisti: Zabraniti ulazak Srbije u EU sve dok se ne riješe otvorena pitanja

Politička platforma Hrvatski suverenisti koja okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative 'Istina o Istanbulskoj' i 'Hrvatski bedem' te više udruga civilnog društva, zalaže se u svom programu za očuvanje tradicionalnih vrijednosti i kulture Hrvatske s naglaskom na instituciju obitelji. 

Svoju kampanju za predstojeće izbore za Europski parlament započeli su iz Vukovara, a grad na Dunavu danas su posjetili nositeljica liste Ruža Tomašić, aktualna vijećnica u Europskom parlamentu i potpredsjednica HKS-a te Pero Kovačević, jedan od kandidata na listi za Europski parlament ispred Hrvatskih suverenista.

Tomašić je istaknula da su temelji Hrvatskih suverenista bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje. Smatraju da Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu i uvođenja eura dok se ne smanji javni dug i rashodi te dok se jasno ne definira monetarna i fiskalna politika.

Zalažu se za kontrolu granica u sklopu koja će država moći odlučivati tko i pod kojim uvjetima ulazi u Hrvatsku, ali i za blokadu Srbije na njezinom putu ulaska u EU dok se ne riješe otvorena pitanja koja ova zemlja ima s Hrvatskom.

- Mislim da hrvatski građani Vukovara, kao i građani srpske nacionalnosti, a koji su bili lojalni, nisu dobili svoju zadovoljštinu. Znamo što se u Vukovaru događalo i sada od nas traže da se završi 23. i 24. poglavlje o ulaska Srbije u EU. Mi na to ne možemo pristati i nadamo se da će nam dati potporu da i dalje stojimo kod toga i da insistiramo na rješavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije. Riječ je o rješavanju pitanja granice, nestalih osoba, povrata kulturnoga blaga i isplate ratne odštete te osuda svih ratnih zločinaca koji slobodno šetaju po Republici Srbiji - rekla je Tomašić.

Tomašić je dodala kako je razgovarala s povjerenik za proširenje Johannesom Hahnom na tu temu, te joj je on rekao kako su bilateralni problemi koji trebaju biti riješeni bilateralnim putem između Hrvatske i Srbije.

- Odgovorila sam mu kako se to ne može riješiti tim putem jer Srbija jednostavno ne želi sjesti za isti stol s ciljem rješavanja ovih pitanja. Ako je ovo jedini put kako možemo riješiti sva otvorena pitanja tada ne trebamo dopustiti ulazak Srbije u EU. To dugujemo svim poginulim hrvatskim braniteljima i svima koji su dali život za slobodnu i suverenu Hrvatsku.

Identičnoga stava je i Pero Pero Kovačević, kandidat na listi za Europski parlament ispred Hrvatskih suverenista.

- Naša stajališta su jasna. Srbija ne može postati članicom EU dok ne riješimo sva otvorena pitanja jer je to najbolji zalog za budućnost i za Hrvatsku i ta Republiku Srbiju - rekao je Kovačević.

Pero Kovačević jedini u Hrvatskoj ima status pravnoga eksperta pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu. Iz te pozicije čudi ga što Hrvatska nije iskoristila čitavi niz dokaza s dosadašnjih suđenja na Međunarodnom sudu pravde.

Pročitano 1520 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija