Županijska gospodarska komora Osijek je 22 godine njegovala tradiciju ocjenjivanja kulena pa je njihova kulenijada izrasla u jednu od najcjenjenijih. Prije četiri godine organizaciju je preuzeo Fakultet agrobiotehničkih znanosti, a upravo je završena četvrta po redu na koju su stigli uzorci kulena s istoka Hrvatske, ponajviše iz Baranje, Đakova i babogredskog kraja. Cilj je manifestacije promocija kulena kao slavonsko-baranjske gastronomske delicije.
Ove je godine prosudbena komisija 4. Dana kulena na osječkom FAZOS-u ocjenjivala 38 uzoraka i dodijelila 14 zlatnih, 17 srebrnih i sedam brončanih odličja. Kulen Ivice Liščevića iz Nijemaca ponovno je bio među tri nagrađena natjecatelja i osvojio šampionsku titulu. Otkrio je tajnu dobrog kulena
- Za dobar je kulen osnova sirovina, to je činjenica. Kad tome dodaš puno rada, znanja i imaš dobre uvjete za preradu mesa, zrenje i dimljenje imaš i zajamčen rezultat. Ovdje sam na ocjenu poslao dva uzorka, od kojih je jedan šampion, a za drugi sam nagrađen zlatom. Zadovoljan sam, jer je važna stalnost u proizvodnji, bez puno oscilacija. To prepoznaju i kupci koje možeš prevariti samo jednom i nikad više - istaknuo je ovom prigodom Liščević.
Ivica Lišćević (prvi s lijeva) i prof.Goran Kušec iz prosudbene komisije
(Foto: Agroklub.com)