NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

Enna Vukovar – Rijeka CO 2:3

Enna Vukovar - Rijeka CO Enna Vukovar - Rijeka CO Foto: Kery

Pravu derbi utakmicu odigrale su odbojkašice Vukovara i Rijeke. Nakon što je Rijeka vodila 0:2, Enna Vukovar je izjednačila na 2:2, no peti set dobile su odbojkašice Rijeke. Imale su odbojkašice Vukovar svoju šansu, primjerice u drugom setu kada su vodile 16:11 no nisu ga uspjele dobiti. Rezultati po setovima: 13:25, 22:25, 25:21, 25:16, 7:15.

- Mislim da je bila prava prvenstvena utakmica, živa, zanimljiva. Iskreno,  nismo ni zaslužili više od ova dva boda, bez obzira na vodstvo od 2:0, Vukovar se odlično vratio u igru, mi smo pali u elementima koje smo dobro igrali u prva dva seta i to je rezultiralo izjednačenjem. Peti set je uvijek lutrija a ovoga puta je otišao na našu stranu. Čestitke i jednima i drugima. Nama je, možda zvuči smiješno, cilj da ne ispadnemo iz lige. Mi ovoga trenutka imamo sreću da nam je reprezentativka Ana Grbac tu, da trenutno nema angažmana, međutim to se može preko noći promijeniti tako da su nam ovi bodovi od nevjerojatne važnosti – rekao je trener Rijeke CO Igor Lovrinov, te je na pitanje treba li među ove prve tri ekipe tražiti i one koji će biti na prva tri mjesta na kraju prvenstva, odgovorio

- Objektivno teško. Mislim da je Mladost jednu kategoriju iznad svih nas a iskreno Kaštelu nisam ni vidio, ali za nas bi bio fantastičan uspjeh da uđemo u ligu pet, to bi bilo iznad svih naših očekivanja – rekao je Lovrinov.

- Možemo na kraju biti sretni jer smo gubili 2:0, vratili smo se u utakmicu i uzeli bod protiv ekipe koja je trenutačno prva na tablici. Moram priznati da nisam zadovoljna. Mislim da smo mi praktički taj drugi set trebali dobiti i mislim da bi utakmica krenula u totalno drugom smjeru u pozitivi za nas, ali to je odbojka. Na kraju moram biti zadovoljna s bodom – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Đamarija

U drugom setu vodili ste 16:11, što se to dogodilo ?

- To se nije dogodilo samo sada, to se već tri godine događa, mi imamo takozvane „crne rupe“, mi kad vodimo i 10 razlike to nije sigurno da ćemo dobiti taj set. Upadnemo jednostavno u nekakvu krizu iz koje se ne možemo izvući i masovno gubimo takvih setova. Što je u pitanju ? Mislim da je u pitanju glava, na žalost ja nemam baš dugačku klupu da mogu nešto pretjerano mijenjati – rekla je Đamarija te na pitanje treba li među Rijekom, Marinom Kaštelom i Vukovarom tražiti prve tri ekipe prvenstva, odgovorila.

- Iskreno, evo igrali smo sa svima osim sa Splitom, mislim da su to tri ekipe, hajmo reći uvjetno bolje. Ali ako pogledate ljestvicu cijela liga je izjednačena i mislim da tu jednostavno svatko svakoga može dobiti. Ekipa Splita je trenutno zadnja na ljestvici a dobila je ekipu Marine Kaštele tako da mislim da su tu baš nijanse u pitanju i kako netko uđe u utakmicu taj dan.

- Enna Vukovar sljedeće kolo gostuje u Splitu, a evo što trenerica Đamarija očekuje - U Split idemo bez Marijete Majer, naš drugi tehničar ima 15 godina i dat ću joj priliku da igra. Mi sigurno nećemo ići podignutih ruku, pokušat ćemo izvući bar nešto ali da će biti teško biti će jer nama je Marijeta jedan od pokretnih igrača – zaključila je Đamarija.

- U ostalim susretima: Olimpik – Split 3:0, Brda – Osijek 3:2, Poreč – Marija Kaštela 3:0.

Poredak:

  1. Rijeka CO 15

  2. Marina Kaštela 11

  3. Enna Vukovar 11

  4. Brda 8

  5. Poreč 8

  6. Olimpik 8

  7. Osijek 6

  8. Split 5

Parovi 7. kola: Marina Kaštela – Olimpik, Osijek – Poreč, Rijeka CO – Brda, Split – Enna Vukovar.  

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija