NAJNOVIJE
Posvećen obnovljeni katolički križ u Ulici Šamac u Vukovaru

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac sa suradnicima obišao je obnovljeni križ u Ulici Šamac.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:18)
U Dunavu pronađeno tijelo utopljenika

U 13-46 sati policija je zaprimila dojavu da je u rijeci Dunav u Vukovaru uočeno mrtvo tijelo.

(Petak, 26 Srpanj 2024 15:16)
Vukovarsko-srijemska županija nagradila najuspješnije na Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima uručene su nagrade i priznanja najboljim društvima na 25. Županijskoj smotri dječjih folklornih skupina održanoj u Vinkovcima 8. i 9. lipnja ove godine u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije. Ukupni pobjednik smotre je mješovita skupina KUD-a „Slavko Janković” Rokovci-Andrijaševci koja će predstavljati Vukovarsko-srijemsku županiju na državnoj smotri, Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, koja će u listopadu biti održana u Vinkovcima.

(Petak, 26 Srpanj 2024 13:57)
Za namjerno izazivanje prometne nesreće određen istražni zatvor od mjesec dana

Osumnjičeni 57-godišnjak, koji je u namjerno izazvanoj prometnoj nesreći želio usmrtiti suvozačicu u automobilu, prvo je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske dok je kaznena prijava protiv njega upućena Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:50)
Policija otkrila mladića koji je otuđio motocikl u Vukovaru

Policijski službenici PP Vukovar su kriminalističkim istraživanjem utvrdili kako je 25-godišnjak iz Vukovara u vremenu od 19. do 23. srpnja iz pomoćnog objekta nenastanjene obiteljske kuće 46-godišnjaka u Vukovaru otuđio neregistrirani motocikl koji je potom prodao nepoznatoj osobi iz Zagreba čime je vlasnika oštetio za nekoliko tisuća eura.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:48)
Ozlijeđen alkoholizirani biciklist na cesti prema Pačetinu

Jučer i danas na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su četiri prometne nesreće, tri s materijalnom štetom (Tovarnik, Vukovar, Vinkovci) te jedna s ozlijeđenom osobom (cesta Bršadin-Pačetin) gdje je sinoć oko 20 sati lakše ozlijeđen 29-godišnji biciklist koji je, zbog utjecaja alkohola u organizmu (2,28 g/kg), prilikom skretanja s ceste Bršadin-Nuštar udesno na cestu prema Pačetinu, izgubio nadzor nad biciklom i sletio u cestovni kanal.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:46)
Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja korita rijeke Dunav

Klub podvodnih aktivnosti „Vukovar“ organizira sutra, 27. 7. , tradicionalnu ekološku ronilačku akciju čišćenja dijela korita rijeke Dunav u Vukovaru.

(Petak, 26 Srpanj 2024 12:31)

Javni poziv za energetsku obnovu kuća bit će objavljen 13.ožujka

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na svojoj mrežnoj stranici objavio je Izmjene i dopune uvjeta i kriterija za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, a u kojima su određeni uvjeti dodatno pojašnjeni i definirani. Objavljena je i nadopuna tehničkih uvjeta kao i obavezni sadržaj punomoći, koji građani mogu koristiti kako bi ovlastili drugu osobu za podnošenje prijave u njihovo ime. Također, na stranicama Fonda dostupan je i obrazac izjave prijavitelja, koji uključuje i obrazac za suglasnost suvlasnika. Promjena je i da osobna iskaznica neće biti dio obvezne dokumentacije već se tražiti samo uvjerenje o prebivalištu, a što je u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka, priopćeno je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Objava javnog poziva, kao i zaprimanje prijava kreće od 13. ožujka 2024. godine. Od tog dana građani će moći sa stranica Fonda preuzeti prijavni obrazac i obrazac tehničkog proračuna, koji čine dio obvezne dokumentacije za prijavu.

Riječ je o elektronskim verzijama dokumenata koje će trebati popuniti osnovnim podacima o kući i informacijama o planiranim mjerama energetske obnove odnosno ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije. Osim njih, prijavitelji će uz svoju prijavu morati priložiti i sve ostale obvezne dokumente koje će ranije pripremiti, poput izjave prijavitelja, suglasnosti suvlasnika, uvjerenja o prebivalištu, dokaza o legalnosti kuće, ZK izvatka iz kojeg je vidljivo vlasništvo, energetskog pregleda i certifikata te ponuda izvođača.

Ove godine, prijave će se podnositi kroz aplikaciju u koju će se građani identificirati preko Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Poveznica na prijavnu aplikaciju će biti objavljena u sklopu Javnog poziva.

(Su)vlasnik obiteljske kuće prijavu će moći podnijeti samostalno ili je u njegovo ime može podnijeti opunomoćenik. Ako prijavu podnosi opunomoćenik u ime prijavitelja, u prijavnu aplikaciju je obvezno učitati i specijalnu punomoć za podnošenje prijave na javni poziv ovjerenu od javnog bilježnika.

Javni poziv kojim je na raspolaganju rekordnih 120 milijuna eura namijenjen je građanima koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća i u kojima imaju prebivalište. Da bi kuća bila prihvatljiva za sufinanciranje, više od 50% površine mora služiti za stanovanje te mora imati do 600m2 bruto podne površine ili maksimalno 3 stambene jedinice.

Cilj ovog programa kroz koji je do sada već sufinancirana obnova preko 25 tisuća obiteljskih kuća, a koji Fond provodi u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja je dodatno potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima", navodi se u priopćenju.

Pročitano 285 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija